Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Έργο θερμοηλεκτρικής μονάδας σε Τουρκία

Οι εταιρίες BORASCO, METKA A.E. & POWER PROJECTS κατέληξαν σε συμφωνία για την εκτέλεση έργου κατασκευής θερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαμψούντα, ύψους 500 εκατ. ευρώ.

ΜΕΤΚΑ: Έργο θερμοηλεκτρικής μονάδας σε Τουρκία

Σε συμφωνία για την εκτέλεση έργων κατασκευής και την προμήθεια του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού θερμικής μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαμψούντα κατέληξαν οι εταιρίες Borasco, Μέτκα και Power Projects.

Το συγκεκριμένο έργο συνολικού ύψους 500 εκατ. ευρώ είναι το δεύτερο έργο για τη Μέτκα σε μια ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά όπως αυτή της Τουρκίας και επιβεβαιώνει το στρατηγικό ενδιαφέρον της Μέτκα για τη συγκεκριμένη αγορά αλλά και την ικανότητά της να διεκδικήσει με επιτυχία ένα σημαντικό μερίδιο έργων.

Το συνολικό ανεκτέλεστο της Μέτκα υπερβαίνει πλέον τα 2 δισ. ευρώ.

Η BORASCO αποτελεί 100% θυγατρική της OMV Power International GmbH, η οποία με τη σειρά της αποτελεί 100% θυγατρική της OMV Gas & Power GmbH of Austria. Η OMV κατέχει ηγετική θέση ανάμεσα στις εταιρίες ενέργειας που δραστηριοποιούνται στη ΝΑ. Ευρώπη, ενώ με αυτήν τη συμφωνία διευρύνει τις δραστηριότητές της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη τουρκική αγορά ενέργειας.

Το έργο αφορά στην παράδοση του μεγαλύτερου μέρους του εξοπλισμού και στην κατασκευή ενός σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με καύσιμο φυσικό αέριο, ισχύος 870 ΜW, που θα βασίζεται σε τεχνολογία GENERAL ELECTRIC.

Τα ποσοστά συμμετοχής στη σύμβαση του έργου καθορίζονται σε 199,9 εκατ. ευρώ για τη Μέτκα και σε 142,4 εκατ. ευρώ για την Power Projects.

Η ονομασία του έργου είναι SAMSUN 870 MW CCPP, ενώ η τοποθεσία ανέγερσης βρίσκεται 76 χλμ. ανατολικά της πόλης Σαμψούντα στην Τουρκία. Το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης είναι 28,5 μήνες.

Τα βασικά χαρακτηριστικά του έργου είναι: ηλεκτρική ισχύς 870 Μwatt και ηλεκτρικός βαθμός απόδοσης 58,1% υπό συνθήκες ISO και χρήση φυσικού αερίου σύστασης αναφοράς της σύμβασης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v