Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΕΧΑΕ: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της AxiaSMS

Ξεκίνησε από την 1η Φεβρουαρίου η πιλοτική εφαρμογή της νέας υπηρεσίας της ΕΧΑΕ AxiaSMS, η οποία αφορά στην έγκαιρη, έγκυρη και ταχεία ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τις μεταβολές στο Λογαριασμό Αξιών του στο ΣΤΑ.

ΕΧΑΕ: Ξεκίνησε η πιλοτική εφαρμογή της AxiaSMS
Ξεκίνησε από την 1η Φεβρουαρίου η πιλοτική εφαρμογή της νέας υπηρεσίας της ΕΧΑΕ AxiaSMS, η οποία αφορά στην έγκαιρη, έγκυρη και ταχεία ενημέρωση των επενδυτών σχετικά με τις μεταβολές στο Λογαριασμό Αξιών του στο ΣΤΑ , καθώς και των συναλλαγών που εκτελούνται για λογαριασμό τους στο ΧΑ.
 
Η πιλοτική εφαρμογή θα διαρκέσει ένα μήνα και προκειμένου να ενημερωθούν λεπτομερώς τα μέλη του ΧΑ έχει οριστεί συνάντηση αυτών με στελέχη της ΕΧΑΕ την ερχόμενη Πέμπτη 4/2.

Η υπηρεσία σχεδιάστηκε και υλοποιείται από την ΕΧΑΕ για να υποστηρίζει την
επικοινωνία των Μελών (υπηρεσίες εκτέλεσης εντολών) και των Χειριστών ΣΑΤ
(υπηρεσίες φύλαξης τίτλων) με τους επενδυτές πελάτες τους, εξασφαλίζοντας την
αξιόπιστη ενημέρωσή τους για τις παρεχόμενες αυτές υπηρεσίες.

Η ειδοποίηση/πληροφόρηση των επενδυτών γίνεται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων των δικτύων κινητής τηλεφωνίας (SMS) και συμπληρωματικά μέσω INTERNET με μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail).

Τα Μέλη και Χειριστές ΣΑΤ κάνοντας χρήση της υπηρεσίας ΑξίαSMS, θα εγγράφουν τους πελάτες/επενδυτές τους ώστε να μπορούν να ενημερώνονται κεντρικά από την ΕΧΑΕ για ένα σύνολο κινήσεων που γίνονται για λογαριασμών τους.

Το περιεχόμενο των μηνυμάτων αυτών καθώς και η συχνότητα αποστολής τους
εξαρτάται από τις απαιτήσεις των επενδυτών οι οποίες καταχωρούνται μέσω των Μελώνκαι Χειριστών ΣΑΤ. Ο επενδυτής μπορεί να επιλέξει ένα σύνολο υπηρεσιών στις οποίες μπορεί να γίνει συνδρομητής όπου κάθε μια αντιπροσωπεύει ένα συγκεκριμένο είδος πληροφορίας που θέλει να λαμβάνει.

Οι συνδρομητικές υπηρεσίες οι οποίες προσφέρονται από την υπηρεσία ΑξίαSMS είναι:

I. Ενημέρωση σχετικά με την έναρξη/διακοπή και μεταβολή στις υπηρεσίες
ΑξίαSMS,

II. Ενημέρωση μεταβολής στοιχείων μερίδας, λογαριασμού αξιών και λογαριασμού
χειριστή στο ΣΑΤ,

III. Ενημέρωση μεταβολής περιεχομένων λογαριασμού αξιών/χαρτοφυλακίου,
IV. Ενημέρωση των συναλλαγών στο ΟΑΣΗΣ
V. Ενημέρωση βεβαιώσεων συναλλαγών 
 
VI. Ενημέρωση σύνθεσης και αποτίμησης
VII. Ενημέρωση εταιρικών πράξεων

Η κάθε ΕΠΕΥ ανάλογα με το ρόλο της και τις υπηρεσίες που παρέχει θα μπορεί να επιλέγει ένα συνδυασμό-πακέτο από τις παραπάνω υπηρεσίες για την εγγραφή του κάθε επενδυτή. Αναλυτικότερα:

Ο πρώτος συνδυασμός-πακέτο περιλαμβάνει τις υπηρεσίες (I), (II), (III) και (V) και αφορά ΕΠΕΥ οι οποίες παρέχουν υπηρεσίες εκτέλεσης συναλλαγών (Μέλη ΧΑ) και υπηρεσίες φύλαξης (Χειριστές ΣΑΤ).

Ο δεύτερος συνδυασμός-πακέτο προορίζεται για τις ΕΠΕΥ που ασκούν μόνο το ρόλο του Θεματοφύλακα και περιλαμβάνει τις υπηρεσίες (I), (II) και (III).

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες είναι συμπληρωματικές και μπορούν να προστεθούν σε κάποιο από τα υπάρχοντα πακέτα. Από τις αναφερόμενες υπηρεσίες μόνο η πρώτη, που αφορά την ενημέρωση του επενδυτή για την εγγραφή, είναι υποχρεωτική.

Η λήψη της υπηρεσίας ΑξίαSMS είναι προαιρετική για τα Μέλη ΧΑ και Χειριστές ΣΑΤ και η έναρξη παροχής της ορίζεται με την εγγραφή του πρώτου επενδυτή μέσω του Συστήματος Άυλων Τίτλων.

Η δε χρέωση της υπηρεσίας, αποτελείται από ένα κόστος εγγραφής σε συνάρτηση με τον αριθμό των επενδυτών που έχουν εγγραφεί και ένα κόστος χρήσης ανάλογα με τον αριθμό των μηνυμάτων ανά μήνα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v