Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Verbund:Στόχος το μερίδιο 10% σε εμπορία ρεύματος

Με επιθετική πολιτική μάρκετινγκ η Verbund-Energa Hellas επιδιώκει να αποκτήσει το 2013 μερίδιο 10% στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Verbund:Στόχος το μερίδιο 10% σε εμπορία ρεύματος
Με επιθετική πολιτική μάρκετινγκ η Verbund-Energa Hellas επιδιώκει να αποκτήσει το 2013 μερίδιο 10% στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα μας.

Έχοντας διασφαλίσει μέσω της μητρικής Verbund συμβόλαια hedging και εκμεταλλευόμενη τη χαμηλή Οριακή Τιμή του Συστήματος η διοίκηση της εταιρίας ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε σήμερα μια σειρά από πακέτα για τη χαμηλή και την οικιακή τάση, με εκπτώσεις που φθάνουν ως και 20%. Τα πακέτα αυτά αφορούν ειδικότερα σε εταιρικούς πελάτες (τιμολόγια Γ21 και Γ22) και ιδιώτες, εκπτώσεις που ποικίλλουν ανάλογα με την κατανάλωση.

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Verbund-Energa (55-45%) κ.κ. Αρ. Φλώρος και Thomas Baechle, καθώς και ο εμπορικός διευθυντής Ν. Αγγελόπουλος ανακοίνωσαν επίσης ότι η εταιρία θα διαθέτει και «Πράσινα Πιστοποιητικά», τα οποία θα εκδίδονται από τη Αυστριακή Ρυθμιστική Αρχή και τα οποία θα αντικρίζονται σε παραγόμενη καθαρή ενέργεια που θα παράγεται στην Αυστρία, έδρα της Verbund.

Οι καταναλωτές που θα επιλέξουν την Verbund, όπως αναφέρθηκε, θα παίρνουν δύο τιμολόγια, στο ένα θα περιλαμβάνεται η αξία του ρεύματος που θα καταναλώνεται τιμολογημένο από τη Verbund-Energa, καθώς και το κόστος της χρήσης του δικτύου και των ΥΚΩ, ενώ στο δεύτερο τιμολόγιο θα συμπεριλαμβάνεται το κόστος για τα δημοτικά τέλη και την ΕΡΤ.

Πάγιο οι πελάτες της Verbund-Energa δεν θα πληρώνουν. Επίσης, διευκρινίσθηκε ότι οι μετρητές θα εξακολουθήσουν να ελέγχονται από ελεγκτές της ΔΕΗ, ενώ και το δίκτυο μεταφοράς προς το παρόν παραμένει στον έλεγχο της ΔΕΗ. Πάντως, η διοίκηση της εταιρίας αφήνει ανοικτό το θέμα αλλαγής των τιμολογίων της, εφόσον κάτι τέτοιο επιβάλλουν, όπως είπε, οι συνθήκες της αγοράς.

Να σημειωθεί ότι η Verbund-Energa έχει προσφύγει για το θέμα της χρέωσης ΥΚΩ στο ΣτΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για τα ασφαλιστικά μέτρα που έχει καταθέσει για την προσωρινή άρση των χρεώσεων αυτών έγινε γνωστό ότι αναμένεται η σχετική απόφαση εντός του Φεβρουαρίου.

Η Verbund-Energa εισάγει ηλεκτρικό ρεύμα από τις γειτονικές Βαλκανικές χώρες και πραγματοποιεί εξαγωγές στην Ιταλία. Δεν παράγει ηλεκτρική ενέργεια στην Ελλάδα, ούτε έχει δυνατότητα εισαγωγής ρεύματος από τη μητρική εταιρία.

Στα σκαριά έχει τρία έργα ΑΠΕ στην Ελλάδα, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο στη Βοιωτία, ισχύος 5 MW, το οποίο ήδη κατασκευάζεται, ενώ στη φάση αδειοδότησης βρίσκονται, ένα υδροηλεκτρικό έργο στον ποταμό Σαραντάπορο, στην Ήπειρο, ισχύος 2,62MW και ένα αιολικό στην Κόρινθο 10 MW.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v