Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Λαμβάνει επιπλέον 120 εκ. από την ΕΤΕπ

Η Τράπεζα Πειραιώς επεκτείνει τη συνεργασία της με την ΕΤΕπ, η οποία θα της χορηγήσει επιπλέον 120 εκατ. που θα διοχετευθούν σε χρηματοδοτήσεις σε 4 χώρες, Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Πειραιώς: Λαμβάνει επιπλέον 120 εκ. από την  ΕΤΕπ
Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας του με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), η οποία είχε ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2008. Ειδικότερα, η ΕΤΕπ χορηγεί επιπλέον 120 εκατ. ευρώ στον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς, που θα διοχετευθούν σε χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε 4 χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία και Σερβία.

Η Τράπεζα Πειραιώς με αυτήν τη συνεργασία ενισχύει τις χρηματοδοτήσεις επιχειρηματικών σχεδίων στις βαλκανικές χώρες, υποστηρίζοντας συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και νέες επενδύσεις. Με τα κεφάλαια αυτά δίνεται η δυνατότητα παροχής δανείων μεσομακροπρόθεσμης διάρκειας με ευνοϊκούς χρηματοδοτικούς όρους στους τομείς της βιομηχανίας, των υπηρεσιών (συμπεριλαμβανομένου του τουρισμού), της γεωργίας, της υγείας, της ενέργειας, της προστασίας του περιβάλλοντος και άλλων, δημιουργώντας σημαντικά οφέλη τόσο στις δανειοδοτούμενες επιχειρήσεις όσο και στις τοπικές οικονομίες.

Η πρωτοβουλία αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία την περίοδο αυτή, όπου είναι αναγκαία η ενίσχυση της οικονομικής δραστηριότητας σε όλη την περιοχή των Βαλκανίων και ο τραπεζικός τομέας καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο προς αυτήν την κατεύθυνση. Ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς στηρίζει εμπράκτως την ανάπτυξη των οικονομιών των χωρών αυτών, χρηματοδοτώντας επιχειρήσεις σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας, υποστηρίζοντας τους πελάτες του στις επιχειρηματικές τους προσπάθειες.

Η χρηματοδότηση των θυγατρικών του ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς στα Βαλκάνια αποτελεί συνέχεια της ήδη επιτυχημένης συνεργασίας του με την ΕΤΕπ, ύψους 150 εκατ. ευρώ για χρηματοδοτήσεις μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v