Στην Dauphin το 20% της Sanyo Hellas (update)

Στην ελληνοαμερικανική, Dauphin Technologies περνά το 20% της Sanyo Hellas μέσω ανταλλαγής μετοχών. Η μεταφορά μετοχών της Dauphin προς τους κ.κ. Σταύρο και Νίκο Παπαγεωργίου αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της ξένης εταιρίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Στην Dauphin το 20% της Sanyo Hellas (update)
Στην Dauphin Technologies περνά το 20% της Sanyo Hellas με ανταλλαγή μετοχών. Η μεταφορά μετοχών της Dauphin προς τους κ.κ. Σταύρο και Νίκο Παπαγεωργίου αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της εταιρίας.

Όπως έγινε γνωστό, η Dauphin Technologies θα αγοράσει 10,216 εκατ. μετοχές της Sanyo Hellas, δίνοντας ως αντάλλαγμα 51 εκατ. μετοχές της αμερικανικής εταιρίας ηλεκτρονικού εξοπλισμού.

Η αμερικανική εταιρία είναι εισηγμένη στην OTC του Nasdaq, όπου κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ο τίτλος κέρδισε 23,21% και διαμορφώθηκε στα 0,69 δολ.

Η διοίκηση της Dauphin σχεδιάζει να ζητήσει την έγκριση των μετόχων της, προκειμένου να προχωρήσει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας μέσα σε διάστημα 45 ημερών.

”Μαζί με το γιό μου, το Νίκο και τον κ. Ανδρέα Κανδαλέπα (σ.σ. Πρόεδρος και CEO της Dauphin Technologies), είμαστε πρόθυμοι να οδηγήσουμε την Dauphin σε πολλά γόνιμα μελλοντικά χρόνια”, είπε ο κ. Σταύρος Παπαγεωργίου. ”Ένας απο τους βασικούς στόχους μας είναι η απόκτηση επιπλέον μεριδίου στην Sanyo Hellas Holding”, είπε ο κ. Νίκος Παπαγεωργίου.

Δεν είναι ωστόσο η πρώτη επένδυση της Dauphin στην Ελλάδα, αφού μόλις τον Απρίλιο του 2004, η εταιρία προχώρησε στην αποκτηση του 51% της εταιρίας EDC Hellas, έναντι 7 εκατ. προνομιούχων μετοχών της.

Η EDC Hellas με έδρα στο Μοσχάτο, είναι θυγατρική της Βελγικής European Datacom Holding και δραστηριοποιείται στο πεδίο της αυτόματης τηλεματικής και των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας.

Τέλος, για την ίδια τη Dauphin αξίζει να αναφερθεί πως το 1996 εξήλθε από το καθεστώς του αμερικανικού ”άρθρου 11” (περί χρεοκοπιών), όπου είχε υπαχθεί.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v