Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Intralot και η "προνομιακή" φορολόγηση

Αίσθηση προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη της "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ" για την προνομιακή φορολογική μεταχείριση που παρέχεται από το Δημόσιο στην Intralot, εταιρία συμφερόντων του κ. Κόκκαλη!

Η Intralot και η προνομιακή φορολόγηση
Αίσθηση προκαλεί η σημερινή αποκάλυψη της "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ" για την προνομιακή φορολογική μεταχείριση που παρέχεται από το Δημόσιο στην Intralot, εταιρία συμφερόντων του κ. Κόκκαλη!

Με την ιδιότυπη (και εν πολλοίς παράνομη) ανάθεση που έγινε προ τριετίας της μηχανογραφικής αναβάθμισης του υπό τον δημόσιο έλεγχο ΟΠΑΠ προς την Intralot, δηλωθέντος (το 2007) ως "συνολικού κόστους 96,5 εκατ. ευρώ", αποκαλύπτεται σήμερα ότι η Intralot κατάφερε και έθεσε τότε ως έναν εκ των αντισυμβαλλομένων του ΟΠΑΠ τη... θυγατρική της στη Κύπρο Intralot International Limited.

Αποτέλεσμα της παρεμβολής της κυπριακής θυγατρικής στο συμβόλαιο ανάθεσης με το Δημόσιο είναι ο εξοργιστικός εκμηδενισμός της φορολογητέας ύλης που προκύπτει από τα κερδοφόρα έσοδα από τον ΟΠΑΠ!

Σε μια εποχή όπου δοκιμάζονται στο έπακρον οι αντοχές του μικρομεσαίου Έλληνα φορολογούμενου, δεν μπορεί να υπάρχει προνομιακή φορολογική ελάφρυνση ενός επώνυμου επιχειρηματία όπως ο κ. Κόκκαλης, και δη σε έσοδα που προέρχονται από... μια δημόσια πηγή, όπως ο ΟΠΑΠ!

Το σημερινό άρθρο της "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ" φέρνει ξανά στο προσκήνιο την πρόσφατη επισήμανση της ίδιας εφημερίδας ότι στη πραγματικότητα τα 96,5 εκατ. ευρώ που φέρονται ως "κόστος" της περιβόητης ανάθεσης... δεν περιλαμβάνουν κόστη συντήρησης και άλλων παρεμφερών υπηρεσιών που εκτοξεύουν το εν πολλοίς αφορολόγητο έσοδο της Intralot σε ποσά που κυμαίνονται μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ!

Γι' αυτήν την επισήμανση, που στην ουσία αποτελεί παραπλάνηση του επενδυτικού κοινού, αφού με γραπτή ανακοίνωσή τους επέμειναν στο "συνολικό κόστος των 96,5 εκατ. ευρώ" και οι δύο επικεφαλής των συμβαλλομένων (ο κ. Αντωνόπουλος για την Intralot και ο κ. Κωστάκος για τον ΟΠΑΠ), τον Αύγουστο του 2007, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ως ανεξάρτητη εποπτική αρχή, αδιαφόρησε να ζητήσει εξηγήσεις ή και να επιβάλει κυρώσεις προφανώς εν όψει του ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με εταιρία δημοσίου συμφέροντος και με εταιρία που ανέκαθεν αντιμετωπιζόταν ευνοϊκά από την ελληνική πολιτεία.

Το άρθρο της "ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ" καταλήγει ως εξής: "Κατά τ' άλλα, ο υπουργός Οικονομίας καταφέρεται σε όλους τους τόνους εναντίον της φοροδιαφυγής, όταν μια κρατική εταιρία έχει συναινέσει για ένα φορολογικό πλεονέκτημα προς όφελος ενός ιδιώτη σε βάρος των συμφερόντων του Δημοσίου.

Την ίδια στιγμή η Intralot μεθοδεύει νέα άντληση κεφαλαίων από τον ΟΠΑΠ με τον στοιχηματισμό σε πραγματικό χρόνο εν όψει του Μουντιάλ. Η νέα διοίκηση του ΟΠΑΠ θα κάνει ότι δεν καταλαβαίνει;".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v