Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στη διαχείριση απορριμμάτων η MIG

Ο επικεφαλής της MIG κ. Βγενόπουλος συναντήθηκε χθες με την υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων σε Αθήνα και Θεσ/νίκη, σύμφωνα με την "Καθημερινή".

Στη διαχείριση απορριμμάτων η MIG
Στη διαχείριση των απορριμμάτων επεκτείνεται το ενδιαφέρον του ομίλου της MIG.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής", ο επικεφαλής του ομίλου κ. Aνδρέας Bγενόπουλος συναντήθηκε χθες με την υπουργό Περιβάλλοντος, Eνέργειας και Kλιματικής Aλλαγής κ. Tίνα Mπιρμπίλη και κατέθεσε ολοκληρωμένη πρόταση για τη διαχείριση των αστικών απορριμμάτων και αποβλήτων τόσο της περιοχής της Aθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης, την οποία θα υλοποιήσει μέσω της Veolia MIG Hellas, εταιρίας όπου συμμετέχει σε ποσοστό 49% η MIG και 51% η γαλλική εταιρία VEOLIA, βάσει του μνημονίου συνεργασίας που υπέγραψαν και ανακοίνωσαν οι δύο επιχειρήσεις στις αρχές Δεκεμβρίου για την από κοινού συμμετοχή τους σε περιβαλλοντικά έργα και στους τομείς μεταφορών και διαχείρισης.

Όπως αναφέρει η "Καθημερινή", η πρόταση συνοδεύεται από δέσμευση της εταιρίας VEOLIA, η οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι δραστηριοποιείται στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Mεσογείου και των Bαλκανίων στον τομέα της διαχείρισης υδάτινων πόρων και αστικών απορριμμάτων για την ίδρυση στην Aθήνα Kέντρου Eκπαίδευσης Πράσινης Aνάπτυξης για τη νοτιοανατολική Mεσόγειο.

H MIG φέρεται να κατέθεσε πρόταση και για την παροχή μέσω του ομίλου δανείων με ευνοϊκούς όρους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν παρεμβάσεις για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων, πρόγραμμα για την υλοποίηση του οποίου το YΠEKA αναζητά πόρους και χρηματοδοτικά εργαλεία.

Tο ενδιαφέρον ωστόσο στη συνάντηση με την υπουργό επικεντρώθηκε στη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες "μπίζνες" που για την Eλλάδα μόλις ανοίγει. Mόνο στην Aττική τα προς διαχείριση μεγέθη απορριμμάτων που οδηγούνται προς τελική διάθεση στη Φυλή είναι της τάξης των 2.300.000 τόνων ετησίως, αναφέρει η "Καθημερινή".

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο κ. Bγενόπουλος πρότεινε στην υπουργό συγκεκριμένη τεχνολογία επεξεργασίας απορριμμάτων, την οποία διαθέτει η γαλλική εταιρία VEOLIA και όπως υποστήριξε είναι πιο φιλική για το περιβάλλον από αυτή που προτείνει ο εγχώριος ανταγωνισμός.

Πρόκειται για την τεχνολογία της κομποστοποίησης, που προκρίνει και μελέτη τεσσάρων περιβαλλοντικών οργανώσεων (Οικολογική Εταιρία Ανακύκλωσης, Greenpeace, WWF και Δίκτυο Μεσόγειος SΟS) που παρουσιάστηκε πρόσφατα με τίτλο "Ολοκληρωμένο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων στην Αττική'.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v