Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Alpha Επενδύσεων: Δωρεάν μετοχές, χωρίς μέρισμα

Την αύξηση κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και τη διανομή δωρεάν μετοχών αποφάσισε το Δ.Σ της Alpha Επενδύσεων. Η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα, ενώ το α΄ τρίμηνο σημείωσε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ. Ή αξία του χαρτοφυλακίου της υπολείπεται του κόστους κτήσης κατά 33 εκατ. ευρώ.

Alpha Επενδύσεων: Δωρεάν μετοχές, χωρίς μέρισμα
Την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση μέρους της διαφοράς από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και τη διανομή δωρεάν μετοχών αποφάσισε να προτείνει στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Mετόχων το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha Επενδύσεων κατά τη σημερινή του συνεδρίαση.

Σημειώνεται, ότι η εταιρία δεν θα διανείμει μέρισμα, αφού τα ίδια κεφάλαια της μειώθηκαν από την αρνητική διαφορά χρεογράφων, ύψους 43,8 εκατ. ευρώ, σε ποσό κατώτερο από το μετοχικό κεφάλαιο, προσαυξημένο με τη διαφορά από έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο και επομένως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε διανομή κερδών.

Για το α΄ τρίμηνο του 2002, η εταιρία σημείωσε κέρδη 1,6 εκατ. ευρώ, ενώ βάσει στοιχείων της 22 Απριλίου, η εσωτερική λογιστική αξία της μετοχής ήταν 3,84 ευρώ και η χρηματιστηριακή της τιμή 2,76 ευρώ, που αντιστοιχεί σε discount 28,2%.

Η κατανομή του χαρτοφυλακίου σε τρέχουσες τιμές κατά κατηγορία επενδύσεων την 31/3/2002 ήταν μετοχές 86% και διαθέσιμα 14%. Την ίδια ημερομηνία, το χαρτοφυλάκιο της εταιρίας ανερχόταν σε 399 εκατ. ευρώ, με την τρέχουσα αξία να υπολείπεται του κόστους κτήσεως κατά 33 εκατ. ευρώ. Το 77% του χαρτοφυλακίου αντιστοιχεί σε επενδύσεις εσωτερικού και το 23% σε επενδύσεις εξωτερικού.

Οι δέκα μεγαλύτερες τοποθετήσεις του χαρτοφυλακίου είναι σε μετοχές των ΟΤΕ, Alpha Bank, Panafon, Coca-Cola ΕΕΕ, Τιτάν, ΔΕΗ, Εθνική Τράπεζα, Cosmote, Hρακλής και Chipita.

Σημειώνεται τέλος, ότι το 2001, τα αποτελέσματα της Alpha Επενδύσεων, ανήλθαν σε 19,6 εκατ. ευρώ, επηρεασμένα, όπως αναφέρεται και στο σχετικό δελτίο τύπου, από τη δυσμενή χρηματιστηριακή συγκυρία στην εγχώρια και διεθνή αγορά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v