Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η ατζέντα της συνάντησης Λοβέρδου-Βουρλούμη

Το αίτημα του υπ. Εργασίας προς τον ΟΤΕ να συνεισφέρει επιπλέον ποσά προς το ΙΚΑ αναμένεται να συζητηθεί κατά τη σημερινή συνάντηση του Α. Λοβέρδου με τον Π. Βουρλούμη.

  • της Μάρως Τσαντήλα
Η ατζέντα της συνάντησης Λοβέρδου-Βουρλούμη
Το αίτημα του υπουργείου Εργασίας προς τον ΟΤΕ να συνεισφέρει επιπλέον ποσά προς το ΙΚΑ, καλύπτοντας κόστη που προκάλεσαν η εθελούσια έξοδος του προσωπικού του καθώς και η ένταξη του ταμείου ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ, αναμένεται να συζητηθεί στη συνάντηση που θα έχουν σήμερα το πρωί ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΤΕ κ. Παναγή Βουρλούμη.

Στη συνάντηση αναμένεται ότι o κ. Λοβέρδος θα καταθέσει εκ νέου το αίτημα που έχει διατυπώσει ήδη με επιστολή του προς τον ΟΤΕ, ζητώντας να αναλάβει μέρος του κόστους που προκύπτει από την ένταξη του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ αλλά και επιπλέον ποσό που αφορά στο κόστος της εθελουσίας εξόδου του 2005 καθώς και τα οργανικά ελλείμματα που επί σειρά ετών καλύπτει το Δημόσιο.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του ΟΤΕ αναμένεται ότι θα επαναλάβει προς τον υπουργό τη θέση του Οργανισμού πως το όποιο κόστος προκύπτει από τη συνένωση των ταμείων δεν αφορά στον ΟΤΕ, αφού η συνένωση έγινε σύμφωνα με τις προβλέψεις των νόμων Ρέππα και Πετραλιά, ενώ για το κόστος της εθελουσίας εξόδου εκείνο το οποίο αναμένεται να τονίσει ο κ. Βουρλούμης είναι ότι ο Οργανισμός έχει καταβάλει στο ακέραιο το κόστος που του αναλογεί.

Αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσει και το θέμα της υπογραφής από τον κ. Λοβέρδο της υπουργικής απόφασης για τη συνταξιοδότηση των 600 υπαλλήλων του ΟΤΕ που αποτελούν «υπόλοιπο» για την ολοκλήρωση της μεγάλης εθελουσίας εξόδου του 2005.

Το ζήτημα των «600» έχει κολλήσει εξαιτίας της μη υπογραφής από τον κ. Λοβέρδο της σχετικής απόφασης. Επίσης υπολογίζεται ότι θα συζητηθεί και η πρόθεση του ΟΤΕ να εφαρμόσει και φέτος το πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης για το προσωπικό του.

Ο υπουργός Εργασίας έχει ήδη εκφράσει την αντίθεσή του στην υλοποίηση του συγκεκριμένου προγράμματος, ωστόσο από τον ΟΤΕ επισημαίνεται ότι το πρόγραμμα αφορά στη συνταξιοδότηση υπαλλήλων που έχουν πλήρες συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v