Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Ζερβός: Ξεκινούν οι προσλήψεις στη ΔΕΗ

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι πρώτες 80 προσλήψεις στη ΔΕΗ των επιτυχόντων από το μεγάλο διαγωνισμό του 2007, τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αρθούρος Ζερβός, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.

Α. Ζερβός: Ξεκινούν οι προσλήψεις στη ΔΕΗ
Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί οι πρώτες 80 προσλήψεις στη ΔΕΗ, των επιτυχόντων από το μεγάλο διαγωνισμό του 2007, τόνισε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, κ. Αρθούρος Ζερβός, σε ομιλία του στο συνέδριο της ΓΕΝΟΠ.

Ο κ. Ζερβός σημείωσε ότι ο προγραμματισμός των νέων προσλήψεων θα γίνει σε απόλυτη συνάρτηση με το προς επικαιροποίηση Επιχειρησιακό Σχέδιο της ΔΕΗ, που θα έχει ολοκληρωθεί μέσα στην άνοιξη.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις στο μέτωπο των αποκρατικοποιήσεων, ο CEO της ΔΕΗ τόνισε ότι "το 51% της ΔΕΗ παραμένει στο Δημόσιο και δεν το διαπραγματευόμαστε. Η ΔΕΗ δεν πρόκειται να χάσει τον κοινωνικό της χαρακτήρα που έχει αποδείξει έμπρακτα μέχρι τώρα".

Σε ότι αφορά στο επενδυτικό πρόγραμμα, ο κ. Ζερβός υπογράμμισε ότι:

• Η νέα διοίκηση θα προχωρήσει στην άμεση προκήρυξη του Διαγωνισμού για την Πτολεμαΐδα 5 και η ανάθεσή της στον ανάδοχο θα πραγματοποιηθεί αμέσως μόλις εγκριθεί η Περιβαλλοντική Μελέτη και υπάρχει η σύμφωνη γνώμη των τοπικών Κοινωνικών Εταίρων.

• Η θέση της ΔΕΗ για τη δημιουργία της νέας Λιγνιτικής Μονάδας Μελίτη 2 παραμένει αταλάντευτη. Είναι, όμως, αναγκαίο να προηγηθεί η επίλυση του θέματος του Ορυχείου της Βεύης, που ανήκει στο Δημόσιο, καθώς ο διαγωνισμός που είχε ξεκινήσει πριν από μερικά χρόνια δεν ολοκληρώθηκε. Ήδη, για την επίλυση του θέματος αυτού υπάρχει σοβαρή κινητικότητα.

• Παράλληλα με τα δύο μεγάλα αυτά ενεργειακά έργα – που θα εξασφαλίσουν εκατοντάδες βιώσιμες θέσεις εργασίας και θα δώσουν ανάπτυξη στην περιφέρεια για πάρα πολλά χρόνια, η ΔΕΗ ανακοίνωσε τη θέση εκτός λειτουργίας μιας από τις παλαιότερες και πλέον ρυπογόνες Μονάδες στην Πτολεμαΐδα.


Σχετικά με το Επιχειρησιακό Σχέδιο για την περίοδο 2010-2015

Σχετικά με το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό και τις αλλαγές του Επιχειρησιακού Σχεδίου για την περίοδο 2010-2015 – ένα θέμα πολύ μεγάλης σημασίας για όλους τους εργαζόμενους – ο κ. Ζερβός επεσήμανε τα εξής:

Η ΔΕΗ είναι η μοναδική επιχείρηση ηλεκτρισμού που πραγματοποιεί επενδύσεις σε περιοχές απομακρυσμένες από τα μεγάλα κέντρα κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Όμως, αυτές οι μεγάλες επενδύσεις στην περιφέρεια παρουσιάζουν ιδιαιτερότητες και πολύ μεγάλες δυσκολίες. Για το λόγο αυτό πρέπει να υποστηριχθούν ακόμη περισσότερο οι επενδυτικές πρωτοβουλίες της ΔΕΗ, καθώς αυτές συνδέονται άμεσα με την κοινωνική ευημερία αρκετών περιφερειών της χώρας.

Είναι αλήθεια ότι ο λιγνίτης θα παραμείνει το «εθνικό καύσιμο» και η «μεγάλη ασπίδα» της χώρας για την ασφάλεια του ενεργειακού εφοδιασμού και προστασίας της από τις διεθνείς κρίσεις για μεγάλο διάστημα. Όμως θα πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι λόγω των τεράστιων επιβαρύνσεων που θα έχει ο λιγνίτης, από το 2013 και εξής, θα μειωθεί η ανταγωνιστικότητά του σε σχέση με άλλες ενεργειακές πρώτες ύλες.

Είναι επίσης σαφές ότι με δεδομένο τις δεσμεύσεις της χώρας, οι ΑΠΕ θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο ενεργειακό ισοζύγιο για τις επόμενες δεκαετίες.

Στην ενεργειακή πολιτική η υιοθέτηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας γινόταν στο παρελθόν με αργά βήματα, με αποτέλεσμα οι ίδιες οι εξελίξεις να μας ξεπερνούν.

Αυτή η κατάσταση θα αλλάξει. Το θέμα αυτό πρέπει να το αντιμετωπίσουμε και εμείς με ρεαλισμό και η ΔΕΗ πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο.

Στον ενεργειακό σχεδιασμό που ήδη ξεκινήσαμε να χαράσσουμε θα πρέπει με τόλμη να αντιμετωπίσουμε τη «μεγάλη πρόκληση» για σημαντική αύξηση του μεριδίου των ΑΠΕ στο ενεργειακό χαρτοφυλάκιο της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένων και των μεγάλων Υδροηλεκτρικών έργων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v