Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διευκρινίσεις για Εθνική Πανγαία

Η Εθνική Τράπεζα, σε σχέση με τη Γ.Σ. σήμερα 14.01.2010, γνωστοποιεί ότι προτίθεται να συστήσει ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ» με εισφορά ακίνητης περιουσίας.

Εθνική: Διευκρινίσεις για Εθνική Πανγαία
Η Εθνική Τράπεζα, σε σχέση με τα θέματα 1 και 2 της ημερήσιας διάταξης της Γενικής Συνέλευσης που θα λάβει χώρα σήμερα 14.01.2010, γνωστοποιεί ότι προτίθεται να συστήσει ανώνυμη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία με την επωνυμία «ΕΘΝΙΚΗ ΠΑΝΓΑΙΑ», με εισφορά ακίνητης περιουσίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λογιστική αξία της Ακίνητης Περιουσίας έχει διαπιστωθεί με την Έκθεση Ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή κ. Βασιλείου Παπαγεωργακόπουλου με ημερομηνία 7/12/2009.

Πρόκειται για την Ακίνητη Περιουσία, που ανήκει στην Τράπεζα και δύναται να αξιοποιηθεί επενδυτικά, η πλειοψηφία αυτής ιδιοχρησιμοποιείται από την Τράπεζα, βρίσκεται σε τοποθεσίες υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και πληροί τους όρους του άρθρου 22 του νόμου 2778/1999, ως ισχύει, και τους αναγκαίους όρους και προϋποθέσεις ως προς την τεχνική και νομική καταλληλότητα αυτής προς εισφορά στην Εταιρεία, που θα συσταθεί. 

Σημειώνεται, ότι η ως άνω εισφορά Ακίνητης Περιουσίας αντιμετωπίζεται/εξομοιώνεται ως απόσχιση/εισφορά κλάδου, προκειμένου για την κατά παρέκκλιση εφαρμογή των άρθρων 1 έως 5 του νόμου 2166/1993. 

Η σύσταση της Εταιρείας τελειώνει με την καταχώριση στο μητρώο Ανωνύμων Εταιρειών της σχετικής εγκριτικής απόφασης της Αρμόδιας Εποπτεύουσας Αρχής.

Όπως επισημαίνεται, από την ολοκλήρωση της εισφοράς της Ακίνητης Περιουσίας και της σύστασης της Εταιρείας, η τελευταία υποκαθιστά αυτοδίκαια και χωρίς καμία άλλη διατύπωση σύμφωνα με το νόμο την εισφέρουσα Τράπεζα σε όλα τα δικαιώματα, υποχρεώσεις και έννομες σχέσεις, που αφορούν στην εισφερόμενη Ακίνητη Περιουσία.

Η εισφέρουσα Τράπεζα θα μεταβιβάσει στην Εταιρεία την Ακίνητη Περιουσία, που εμφαίνεται στη Λογιστική Κατάσταση της 30/09/2009, όπως αυτή θα διαμορφωθεί μέχρι τη σύσταση της Εταιρείας. Η συσταθησόμενη Εταιρεία θα καταστεί αποκλειστική κυρία, νομέας και δικαιούχος της Ακίνητης Περιουσίας της εισφέρουσας Τράπεζας. 

Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της συσταθησόμενης Εταιρείας θα ανέλθει στο συνολικό ποσό των 590.000.000,00 ευρώ, ποσό το οποίο αποτελείται από τη λογιστική αξία της εισφερόμενης Ακίνητης Περιουσίας (συμπεριλαμβανομένων των συστατικών και παραρτημάτων της), που υφίστατο την 30/09/2009 και ανέρχεται σε 589.868.009,99 ευρώ, πλέον 131.990,01 ευρώ, τα οποία θα καταβληθούν από την Τράπεζα σε μετρητά για στρογγυλοποίηση του μετοχικού κεφαλαίου και για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών της Εταιρείας, με έκδοση 147.500.000 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 4,0 ευρώ εκάστης.

Με την ολοκλήρωση της σύστασης της Εταιρείας θα εκδοθούν από την τελευταία 147.500.000 μετοχές, οι οποίες θα παραδοθούν στην εισφέρουσα Σράπεζα, η οποία με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχει με ποσοστό 100% στο μετοχικό κεφάλαιο της συσταθησόμενης Εταιρείας. 

Η εισφέρουσα Τράπεζα μεταβιβάζει στη συσταθησόμενη Εταιρεία την Ακίνητη Περιουσία και, κατά συνέπεια, η Εταιρεία καθίσταται κυρία, νομέας και δικαιούχος αυτής. 

Μεταβιβάζεται στην Εταιρεία κάθε άλλο δικαίωμα, άυλο αγαθό, αξίωση ή άλλο περιουσιακό στοιχείο, που αφορά στην Ακίνητη Περιουσία, κι αν ακόμα δεν κατονομάζεται ειδικά, ούτε περιγράφεται με ακρίβεια στη σχετική συμβολαιογραφική πράξη, είτε από παράλειψη είτε από παραδρομή, οι πάσης φύσεως άδειες που έχουν χορηγηθεί από τις Αρχές, καθώς και τα δικαιώματα ή οι έννομες σχέσεις που προκύπτουν από οποιαδήποτε άλλη σχετική σύμβαση ή δικαιοπραξία και τα οποία όλα από τη σύσταση της Εταιρείας περιέρχονται κατά πλήρη κυριότητα στην τελευταία. 

Τονίζεται, ότι η εισφέρουσα την Ακίνητη Περιουσία Τράπεζα δηλώνει, υπόσχεται και εγγυάται ρητά και ανεπιφύλακτα υπέρ και από τη σύσταση της Εταιρείας και αναλαμβάνει την πλήρη αποζημίωσή της Εταιρείας – από τη σύστασή της – στο βαθμό που οι κάτωθι δηλώσεις αποβούν αναληθείς, ότι:

α) η εισφερόμενη, μεταβιβαζόμενη και παραδιδόμενη στη συσταθησόμενη Εταιρεία Ακίνητη Περιουσία τυγχάνει της απόλυτης, αποκλειστικής και αδιαφιλονίκητης κυριότητας και νομής της Τράπεζας και είναι απαλλαγμένη και ελεύθερη παντός εν γένει πραγματικού και νομικού ελαττώματος, παράβασης της πολεοδομικής και περιβαλλοντικής νομοθεσίας, βάρους, χρέους, υποθήκης, προσημείωσης, κατάσχεσης, αναγγελλόμενης απαίτησης τρίτου, μεσεγγύησης, κληρονομικών ή από προίκα δικαιωμάτων τρίτων, εκνίκησης, διεκδίκησης, πραγματικών και προσωπικών δουλειών υπέρ τρίτων, οφειλής οποιωνδήποτε φόρων, τελών και εισφορών, δημόσιων και δημοτικών ή υπέρ ασφαλιστικών οργανισμών, κύριας ή επικουρικής ασφάλισης, δικαιωμάτων τρίτου και γενικά απαλλαγμένη και ελεύθερη από κάθε δικαστική ή εξώδικο φιλονικία, διένεξη και αμφισβήτηση, καθώς και ελεύθερη ρυμοτομίας, απαλλοτρίωσης, αποζημίωσης οδών και παρόδιων γειτόνων, προσκύρωσης, τακτοποίησης, μεσοτοιχιών και αποζημίωσης μεσοτοιχιών, μίσθωσης και παραχώρησης της χρήσης με οποιονδήποτε τρόπο, εκτός από τις ρυμοτομίες, απαλλοτριώσεις, αποζημιώσεις οδών και παρόδιων γειτόνων, προσκυρώσεις, τακτοποιήσεις, μεσοτοιχίες και αποζημιώσεις μεσοτοιχιών, μισθώσεις και παραχωρήσεις της χρήσης, οι οποίες θα υφίστανται κατά την ημερομηνία
υπογραφής της σχετικής συμβολαιογραφικής πράξης και θ’ αναφέρονται σ’ αυτή, και

β) τα κτίρια επί της εισφερόμενης Ακίνητης Περιουσίας δεν έχουν παρουσιάσει δομικά ή στατικά ελαττώματα και βρίσκονται σε καλή λειτουργική κατάσταση.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v