Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΣΑΡ: Προς εξαγορά ισχυρού brand στη ΝΑ Ευρώπη;

"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια εξαγορά μέσα στο 2010" αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή της για τον όμιλο Σαράντη η Πειραιώς Χρηματιστηριακή.

ΣΑΡ: Προς εξαγορά ισχυρού brand στη ΝΑ Ευρώπη;
"Πιστεύουμε ότι υπάρχουν αρκετοί λόγοι που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν μια εξαγορά μέσα στο 2010", αναφέρει στην πρόσφατη έκθεσή της για τον όμιλο Σαράντη η Πειραιώς Χρηματιστηριακή ("outperform", τιμή-στόχος 6 ευρώ), και μάλιστα συμπληρώνει πως "θεωρούμε ότι από στρατηγικής πλευράς θα είχε νόημα η εξαγορά ισχυρών brands που θα μπορούσαν να διευρύνουν τα μερίδια αγοράς τοπικά και να δώσουν τη δυνατότητα για συνέργιες σε πωλήσεις και κόστη".

Σύμφωνα με τον ελληνικό οίκο, άλλοι σημαντικοί λόγοι που θα ήταν δυνατόν να οδηγήσουν σε μια τέτοια κίνηση είναι η πτώση των αποτιμήσεων στη νοτιοανατολική Ευρώπη, το χαμηλό κόστος χρηματοδότησης και η δραστική υποχώρηση των δανειακών υποχρεώσεων του εισηγμένου ομίλου κατά τα τελευταία χρόνια, μετά την πώληση ορισμένων θυγατρικών και τη μείωση του απαιτούμενου κεφαλαίου κίνησης.

Συγκεκριμένα, στις 30/9/2009 οι τραπεζικές υποχρεώσεις ανέρχονταν στα 34,7 εκατ., όταν το 2006 βρίσκονταν στα 64 εκατ. ευρώ. 

Σύμφωνα επίσης με τον ελληνικό οίκο, ο όμιλος Σαράντη προβλέπεται φέτος να αυξήσει τις πωλήσεις του από τα 219,7 στα 224,8 εκατ. ευρώ και την καθαρή του κερδοφορία από τα 16 στα 18 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις παραδοχές της συγκεκριμένης πρόβλεψης θα υπάρχει:

Α. Μηδενική συμμετοχή από τις εξαγωγές στις ΗΠΑ.

Β. Μηδενική εισροή από τη συμφωνία διανομής σε Ρωσία, Ουκρανία και Τουρκία.

Γ. Στάσιμη συνεισφορά από συνδεδεμένες επιχειρήσεις και ιδίως αυτής με την Estee Lauder.

Δ. Στάσιμες πωλήσεις στην Ελλάδα, αλλά ανεβασμένα έσοδα για τον όμιλο εξαιτίας της λήξης της περυσινής πολιτικής μείωσης των αποθεμάτων που ακολούθησαν οι πελάτες.

Ε. Αύξηση 2% των πωλήσεων στις παραδοσιακές αγορές της ΝΑ. Ευρώπης και ελαφρά θετικές επιδράσεις από τις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

ΣΤ. Υψηλότερα περιθώρια κέρδους λόγω ανοδικών πωλήσεων, πολιτικών περιορισμού κόστους και θετικών εξελίξεων στις συναλλαγματικές ισοτιμίες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v