Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΜΕΤΚΑ: Σύμβαση για την κατασκευή Patriot

Η ΜΕΤΚΑ ανακοινώνει τη συνεργασία με τη Raytheon Company/IDS και την Intracom Defence Electronics για την κατασκευή σημαντικών συγκροτημάτων των πυραυλικών αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων PATRIOT.

ΜΕΤΚΑ: Σύμβαση για την κατασκευή Patriot
Η ΜΕΤΚΑ ανακοινώνει τη συνεργασία με τη Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την Intracom Defence Electronics για την κατασκευή σημαντικών συγκροτημάτων των πυραυλικών αντιαεροπορικών αμυντικών συστημάτων PATRIOT.

Πρόκειται για δύο ξεχωριστές συμβάσεις οι οποίες αφορούν σε αμυντικά συστήματα που προορίζονται για τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ταϊβάν αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα:
1η Σύμβαση - Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Αναθέτων Φορέας: Intracom Defence Electronics στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κυβέρνηση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Ανάδοχος του Έργου: METKA Α.Ε.

Βασικά Χαρακτηριστικά Έργου: SEMI-TRAILERS (47 PCS) & LAUNCHER MECHANICS (37 PCS).

Χρονοδιάγραμμα:  Έναρξη 31/7/2009 (μέσω προσύμβασης για το 40% του έργου).

Έναρξη των παραδόσεων προσδιορίζεται για το τέλος του 2010 και ολοκλήρωση παραδόσεων έως τον Νοέμβριο του 2012.

Προϋπολογισμός: Το ύψος της σύμβασης προσδιορίζεται στα $39,3 εκατ.

2η Σύμβαση - Ταϊβάν

Αναθέτων Φορέας: Intracom Defence Electronics στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Raytheon Company/IDS (Integrated Defense Systems) και την κυβέρνηση των ΗΠΑ για την κυβέρνηση της Ταϊβάν.

Ανάδοχος του Έργου: METKA Α.Ε.

Βασικά Χαρακτηριστικά Έργου: SEMI-TRAILERS (15 PCS) & LAUNCHER MECHANICS (11 PCS).

Χρονοδιάγραμμα:  Έναρξη 24/12/2009 (μέσω προσύμβασης για το 50% του έργου).

Έναρξη των παραδόσεων προσδιορίζεται για τον Οκτώβριο του 2011 και ολοκλήρωση παραδόσεων έως τον Ιανουάριο του 2013.

Προϋπολογισμός: Το ύψος της σύμβασης προσδιορίζεται στα $12,3 εκατ.

Με την πολύτιμη πείρα που απέκτησε η ΜΕΤΚΑ μετά την επιτυχή κατασκευή παρόμοιων συστημάτων στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος που ολοκληρώθηκε το 2002 καθώς και σε συνέχεια της συμμετοχής της σε σημαντικότατα αμυντικά έργα μεγάλης κλίμακας (MBT Leopard-2 Hel, Υ/Β U-214 κ.ο.κ.), εδραιώνεται περαιτέρω(μετά την ανάληψη των νέων συμβάσεων που συνολικά ξεπερνούν τα $51 εκατ.), ενισχύοντας την αξιοπιστία της σχετικά με την ανάληψη τεχνολογικά απαιτητικών εφαρμογών στον τομέα της άμυνας.

Υπενθυμίζεται ότι η RAYTHEON είχε αναλάβει το 1999 την προμήθεια αντιαεροπορικών συστημάτων PATRIOT στην Ελλάδα και είχε τότε αναθέσει στη ΜΕΤΚΑ αντίστοιχο έργο στο πλαίσιο των σχετικών προϋποθέσεων του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας περί υποχρεωτικής Ελληνοποιημένης Βιομηχανικής Συμπαραγωγής.

Ο γενικός διευθυντής των εργοστασίων της ΜΕΤΚΑ κ. Γ. Οικονόμου δήλωσε:
"Η διεθνής αυτή επιτυχία της ΜΕΤΚΑ αποτελεί περίτρανη απόδειξη των δυνατοτήτων της ελληνικής βιομηχανίας και δικαίωση του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της εθνικής στρατηγικής ανάπτυξης της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας με κύριο μοχλό τη βιομηχανική συμπαραγωγή στις προμήθειες των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v