Παρουσίαση της ΕΛΙΝΟΙΛ στο ΣΜΕΧΑ

Τα βασικά της μεγέθη, τη στρατηγική της και την προοπτική ανάπτυξής της στην Ελλάδα παρουσίασε η διοίκηση της ΕΛΙΝΟΙΛ, στο Σύνδεσμο Μελών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (ΣΜΕΧΑ).

Παρουσίαση της ΕΛΙΝΟΙΛ στο ΣΜΕΧΑ
Την σταθερά ανοδική πορεία ανάπτυξης της εταιρίας στα 50 χρόνια της παρουσίας της, τις νέες δραστηριότητες και τομείς που θα διατηρήσουν την ΕΛΙΝΟΙΛ στην πρωτοπορία του ενεργειακού κλάδου στην Ελλάδα, καθώς και τους ρυθμούς εξέλιξης των οικονομικών μεγεθών της παρουσίασε η διοίκηση της εταιρίας σε εκδήλωση που οργάνωσε ο ΣΜΕΧΑ την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2004.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Χ. Κυνηγό, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΛΙΝΟΙΛ και τον κ. Γ. Πατέρα, Υπεύθυνο Επενδυτικών Σχέσεων της ΕΛΙΝΟΙΛ.

Στην διάρκεια της παρουσίασης αναφέρθηκαν οι κύριοι σταθμοί της πορείας της εταιρίας και οι πρωτοποριακές ενέργειες που την έφεραν στην σημερινή σημαίνουσα θέση της στην αγορά ενέργειας, ενώ περιγράφηκε η στρατηγική ανάπτυξής της στους τομείς που δραστηριοποιείται, σε μερικούς από τους οποίους κατέχει ηγετική θέση, όπως στον εφοδιασμό της βιομηχανίας και στον εφοδιασμό μαρινών και σκαφών αναψυχής.

Παράλληλα παρουσιάσθηκε η δυναμική ανάπτυξη του δικτύου των πρατηρίων της σε όλη την χώρα και οι σημαντικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει και οι οποίες της προσφέρουν σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, όπως το πρόγραμμα ελέγχου ποιότητας καυσίμων που εφαρμόζει από το 1998 σε όλο το δίκτυό της, με θεαματικά αποτελέσματα.

Επίσης παρουσιάσθηκε η εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών της εταιρίας η οποία κατά το 2003 πέτυχε κύκλο εργασιών που ανήλθε στα 293,7 εκ. ευρώ, αυξημένος κατά 15,7% έναντι του αντίστοιχου του 2002, και κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που διαμορφώθηκαν σε 8,38 εκ. ευρώ, αύξηση της τάξεως του 10%. Στην χρήση 2003, τα προ φόρων κέρδη παρουσίασαν αύξηση 16% και ανήλθαν σε 3,98 εκ. ευρώ.

Παράλληλα έγινε ανάλυση των προσφάτως δημοσιευθέντων αποτελεσμάτων του α’ τριμήνου 2004, τα οποία ήταν ιδιαίτερα ικανοποιητικά, με τα καθαρά κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 1.698 χιλ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 15,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2003. Για το σύνολο της χρήσης 2004 η εταιρία εκτιμά ότι τα αποτελέσματα θα διαμορφωθούν σύμφωνα με τις αρχικές προβλέψεις της δηλαδή EBITDA ύψους 9,58 εκ. ευρώ και προ φόρων 4,68 εκ. ευρώ.

Τέλος η διοίκηση της εταιρίας παρουσίασε τα επενδυτικά σχέδιά της για την διετία 2004-05 που προβλέπουν επενδύσεις ύψους 15 εκ. ευρώ και θα διοχετευθούν κυρίως στην επέκταση του δικτύου των πρατηρίων της, την βελτίωση των υποδομών της (μεταφορικά μέσα, εγκαταστάσεις) αλλά και την υλοποίηση της κύριας στρατηγικής ανάπτυξης της, η οποία μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την ενίσχυση της ηγετικής θέσης της εταιρίας στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού και την παραγωγή και διάθεση νέων μορφών καυσίμων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v