Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εθνική: Διεθνής διάκριση ως καλύτερη τράπεζα

Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διακρίθηκε στην ετήσια αξιολόγηση που διεξήγαγε το διεθνούς εμβέλειας αμερικανικό περιοδικό ”Global Finance” ως η καλύτερη τράπεζα στην ελληνική αγορά για το έτος 2004,

Εθνική: Διεθνής διάκριση ως καλύτερη τράπεζα
Για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος διακρίθηκε στην ετήσια αξιολόγηση που διεξήγαγε το διεθνούς εμβέλειας αμερικανικό περιοδικό ”Global Finance” ως η καλύτερη τράπεζα στην ελληνική αγορά για το έτος 2004, στον τομέα παροχής υπηρεσιών θεματοφυλακής σε θεσμικούς επενδυτές του εξωτερικού.

Το βραβείο θα απονεμηθεί κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσιγκτον στις 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Όπως είναι γνωστό, η Εθνική Τράπεζα παρέχει, επί σειρά ετών, υπηρεσίες θεματοφυλακής σε Έλληνες και ξένους επενδυτές, τόσο ιδιώτες, όσο και θεσμικούς. Ταυτόχρονα, είναι η μόνη ελληνική τράπεζα με έντονη παρουσία και σημαντικό μερίδιο αγοράς, όσον αφορά τη θεματοφυλακή χαρτοφυλακίου θεσμικών επενδυτών του εξωτερικού, τομέα για τον οποίο και βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε σήμερα η δεύτερη επαναληπτική γενική συνέλευση των μετόχων της, στο Μέγαρο Μελά και αποφάσισε την τροποποίηση των άρθρων 18,21,22,23,24,27,30 και 41 του Kαταστατικού της.

Με την έγκριση των τροποποιήσεων αυτών, με γνώμονα τις αντιλήψεις της σύγχρονης διοίκησης, όπως αυτή - μεταξύ άλλων - αναδεικνύεται από το πνεύμα της νομοθεσίας για την εταιρική διακυβέρνηση στη σημερινή εποχή, λαμβανομένων υπόψη και των θεσμικών μεταβολών που έχουν επέλθει στο τραπεζικό σύστημα, αντικαθίσταται ο θεσμός του Διοικητού και του Υποδιοικητού από το θεσμό του Διευθύνοντος Συμβούλου και του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συμβούλου, και εναρμονίζεται το Καταστατικό με τις διατάξεις του νόμου 3016/2002 ”για την εταιρική διακυβέρνηση”.

Εξάλλου, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας κ. Τάκης Αράπογλου εγκαινίασε χθες νέο κατάστημα της Τράπεζας στη λεωφόρο Βουλιαγμένης 112 (και Ζαμάνου 1) στη Γλυφάδα.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο Αντιπρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας κ. Ιωάννης Πεχλιβανίδης, που απηύθυνε χαιρετισμό, ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής Τραπεζικής κ. Ιωάννης Φίλος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Βούλας και Γλυφάδας κ. Παύλος, ο Δήμαρχος Γλυφάδας κ. Στέλιος Σφακιανάκης και η βουλευτής κ. Έλενα Κουντουρά.

Το νέο κατάστημα, Διευθυντής του οποίου είναι ο κ. Αλεξ. Θεοδοσόπουλος, είναι πλήρους τραπεζικής εξυπηρέτησης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v