Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

J&P Άβαξ: Κινδυνεύει να χάσει έργο στην Πολωνία

Τον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο της κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στην Πολωνία που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Euro 2012 αντιμετωπίζει η κ/ξ της J&P Άβαξ και της τοπικής κατασκευαστικής Mostostal.

J&P Άβαξ: Κινδυνεύει να χάσει έργο στην Πολωνία
Τον κίνδυνο να κηρυχθεί έκπτωτη από το έργο της κατασκευής γηπέδου ποδοσφαίρου στην Πολωνία που θα χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του Euro 2012 αντιμετωπίζει η κοινοπραξία της ελληνικής τεχνικής εταιρίας J&P Άβαξ και της τοπικής κατασκευαστικής Mostostal.

Σύμφωνα με πληροφορίες ξένων ειδησεογραφικών πρακτορείων, η διοργανώτρια αρχή του Euro 2012 θεωρεί ότι υπάρχουν σοβαρές καθυστερήσεις στην υλοποίηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού 143 εκατ. ευρώ και για τον λόγο αυτό έχει διαμηνύσει στην κοινοπραξία ότι προτίθεται να λάβει μέτρα εναντίον της.

Ωστόσο, από την πλευρά της κοινοπραξίας υποστηρίζεται ότι οι καιρικές συνθήκες και η σύνθεση του εδάφους όπου αναπτύσσεται το γήπεδο δεν έχουν επιτρέψει την κατασκευή του έργου βάσει των χρονοδιαγραμμάτων, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν έχει ήδη υλοποιηθεί ένα σημαντικό μέρος της εργολαβίας.

Όπως είναι φυσικό, η J&P Άβαξ θα εξετάσει το ζήτημα που έχει προκύψει προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση και να αποφασιστούν ενέργειες που θα αποτρέψουν την κήρυξη της κοινοπραξίας ως έκπτωτης.

Πρόθεση της J&P Άβαξ και της πολωνικής συνεταίρου της είναι να συνεχίσουν κανονικά το έργο και να το παραδώσουν, έστω με μικρή χρονική καθυστέρηση, στη διοργανώτρια αρχή του Euro 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v