Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βουρλούμης: Ερχονται διοικητικές αλλαγές (update)

Ευθύνες στο κράτος που αντιμετωπίζει τον ΟΤΕ σαν ”δημόσια υπηρεσία” επέρριψε ο επικεφαλής του Οργανισμού, κ. Π. Βουρλούμης, ενώ, μεταξύ άλλων, προανήγγειλε διοικητικές αλλαγές και αποδέσμευση του Οργανισμού από ”αναποτελεσματικές δραστηριότητες”. Διάψευση σχεδίων για συγχώνευση ΟΤΕ - CosmΟΤΕ. Η πρόταση για το διοικητικό συμβούλιο.

Βουρλούμης: Ερχονται διοικητικές αλλαγές (update)
του Σταμάτη Ζαχαρού

Έντεκα πρόσωπα πρότεινε ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ (το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας) για το Δ.Σ. του ομίλου ΟΤΕ. Με εξαίρεση τον Παναγή Βουρλούμη και τον Ιάκωβο Γεωργάνα, όλα τα υπόλοιπα προτεινόμενα μέλη δεν σχετίζονται με τον ΟΤΕ.

Τα ονόματα που προτάθηκαν είναι τα εξής:

Παναγής Βουρλούμης, Θεόδωρος Βενιάμης, Ιάκωβος Γεωργάνας, Ηλίας Γούναρης, πρέσβης επί τιμή, Γιώργος Λιναρδάτος, εργολάβος, Α. Μπαράτσης, πρώην γενικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος ομίλου εταιριών Γερμανός, Γιώργος Μπήτρος, οικονομολόγος καθηγητής Πανεπιστημίου, Ξένια Σκορίνη Παπαρηγοπούλου, καθηγήτρια Νομικής στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Στεφάνου, οικονομολόγος γενικός γραμματέας υπουργείου Ανάπτυξης, Παναγιώτης Ταμπουρλός, πρώην διευθυντής οικονομικών υπηρεσιών ομίλου ΟΤΕ, και Γ. Τζόβλας, γ.γ. του υπουργείου Μεταφορών.

Επίσης, υπήρξαν δύο ακόμη υποψηφιότητες των κ.. Κροντηρά και Μπιρμπίλη, που όμως, δεν αναμένεται να καταλάβουν θέση στο Δ.Σ.

Αυτή τη στιγμή λαμβάνει χώρα η ψηφοφορία και αμέσως μετά το Δ.Σ. θα συσταθεί σε σώμα.

Εξάλλου, ευθύνες στο κράτος και τα όργανά του που εξακολουθούν να μεταχειρίζονται τον ΟΤΕ σαν να ήταν ”δημόσια υπηρεσία” και δημιούργησαν μια κατάσταση ”αργής προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα για τον Οργανισμό” απέδωσε πριν από λίγο ο πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ, κ. Π. Βουρλούμης, μιλώντας στην ετήσια Γ.Σ. των μετόχων του Οργανισμού.

Παράλληλα, ο κ. Βουρλούμης δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει σχέδιο συγχώνευσης ΟΤΕ - CosmΟΤΕ, όπως και αύξησης του ποσοστού του Οργανισμού στη θυγατρική εταιρία κινητής τηλεφωνίας.

Αναφερόμενος στον Ηellas Sat ο κ Βουρλούμης είπε ότι στοίχισε 170 εκατ. ευρώ στον ΟΤΕ. Οι Κύπριοι αποχώρησαν, καθώς, όπως πρόσθεσε, δεν συμμετείχαν στην αύξηση, στοιχίζει 10 εκατ. ευρώ ετησίως, η απόφαση ήταν πολιτική για τη δημιουργία του, οι απώλειες είναι σημαντικές και αν μέσα σε ένα χρόνο δεν βρούμε τρόπο να ανατρέψουμε το κλίμα, θα απαλλαγούμε από την επένδυση.

Ο κ. Βουρλούμης είπε επίσης ότι η θετική συμβολή της κινητής τηλεφωνίας και των λοιπών δραστηριοτήτων του ομίλου στην Ελλάδα και το εξωτερικό δεν επαρκεί για να καλύψει τα κενά που δημιουργούν οι απώλειες από τη σταθερή τηλεφωνία. ”Αν η κατάσταση δεν ελεγχθεί, σύντομα η εταιρία θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα”, είπε ο κ. Βουρλούμης.

Συνεχίζοντας δήλωσε αισιόδοξος ότι η νέα κυβέρνηση θα δημιουργήσει συνθήκες που θα επιτρέψουν στον ΟΤΕ να λειτουργήσει σαν ιδιωτική επιχείρηση, ενώ έθεσε και τους άμεσους στόχους της διοίκησης.

Σύμφωνα με τον κ. Βουρλούμη, οι στόχοι αυτοί περιλαμβάνουν απλούστευση της διοικητικής δομής, εποικοδομητική συνεργασία με τη ρυθμιστική αρχή, ενίσχυση των δραστηριοτήτων που έχουν δυνατότητες περαιτέρω ανάπτυξης, μεθοδικότερη παρακολούθηση των θυγατρικών, απαλλαγή από δραστηριότητες που αποδείχθηκαν αναποτελεσματικές και συνέχιση των προγραμμάτων της απελθούσας διοίκησης, όπου αυτές είχαν θετικά αποτελέσματα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v