Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποζημιώσεις-εξπρές για συμβόλαια της Commercial

Άμεση λύση στο θέμα των αιτήσεων εξαγοράς συμβολαίων για ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα (unit linked) της Commercial Value έχει αποφασίσει να δώσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Αποζημιώσεις-εξπρές για συμβόλαια της Commercial
Άμεση λύση στο θέμα των αιτήσεων εξαγοράς συμβολαίων για ασφαλιστικά επενδυτικά προϊόντα (unit linked) της Commercial Value καθώς και των λοιπών υποχρεώσεών της από την εν γένει ασφαλιστική της δραστηριότητα έχει αποφασίσει να δώσει η Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΠΕΙΑ με σημερινή της επιστολή ζητά από την Commercial Value να της παράσχει τις αναγκαίες διευκρινίσεις σε πρόσφατο αίτημά της που αφορά στην απεμπλοκή των λογαριασμών της προκειμένου να ερευνηθεί εάν οι συγκεκριμένες εξαγορές δεν προσκρούουν στις διατάξεις του νδ 400/70.

Επιπλέον, η ΕΠΕΙΑ ζητά να της παράσχει η ασφαλιστική εταιρία καταστάσεις που θα περιέχουν νέες αιτήσεις εξαγοράς, οι οποίες έχουν κατατεθεί, μετά τη δέσμευση, στις 21/12/09, των λογαριασμών της ασφαλιστικής καθώς και καταστάσεις λοιπών υποχρεώσεών της προς τρίτους από οποιαδήποτε αιτία και αν προέρχονται.

Με τη λήψη των αναλυτικών καταστάσεων, θα ξεκινήσει άμεσα η αξιολόγησή τους, ώστε να αποφασιστεί ποια από τα αιτήματα είναι νόμιμα και βάσιμα για να ικανοποιηθούν. Με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης-εξπρές θα αποσταλεί λίστα δικαιούχων αποζημίωσης στις συνεργαζόμενες με την Commercial τράπεζες και θα ειδοποιηθούν για την άμεση είσπραξή τους.

Στόχος της εποπτικής αρχής είναι η διαδικασία ελέγχου να τρέξει ταχύτατα, από τη στιγμή που η Commercial θα στείλει τις αναλυτικές καταστάσεις, καθώς παρά τη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων της ασφαλιστικής δεν γεννάται ζήτημα μη εξυπηρέτησης νόμιμων απαιτήσεων από την πλευρά των πελατών της.

Η παραπάνω διαδικασία, πάντως, κρίνεται απαραίτητη για να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις και οι αρχές ίσης μεταχείρισης των ασφαλισμένων.

Σημειώνεται πως στο πρόσφατο παρελθόν η ΕΠΕΙΑ αποδέσμευσε το ποσό των 15 εκατ. ευρώ για να πληρωθούν πάνω από 2.000 αιτήσεις εξαγοράς προγραμμάτων ζωής που είχαν συσσωρευτεί κατά τους προηγούμενους μήνες.

Η ΕΠΕΙΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητήσει από την Commercial Value να ακολουθηθεί αντίστοιχη διαδικασία και για τις αποζημιώσεις των λοιπών κλάδων (αστική ευθύνη αυτοκινήτου, πυρός κ.ά.).

Η διοίκηση της Commercial ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου, όταν και δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί της, πλήρωνε κανονικά αποζημιώσεις γενικών κλάδων, έχοντας καταβάλει εντός του 2009 ποσά άνω των 100 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v