Ακέραιο το ποσοστό του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ

Το Δημόσιο διατηρεί ακέραιο το ποσοστό του στα Ελληνικά Πετρέλαια, σύμφωνα με κορυφαίες διοικητικές πηγές της εταιρείας, που τονίζουν ότι σκέψεις να πωληθεί μέρος της συμμετοχής αυτής δεν υφίστανται.

  • της Αθηνάς Καλαϊτζόγλου
Ακέραιο το ποσοστό του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ
Το Δημόσιο διατηρεί ακέραιο το ποσοστό του στα Ελληνικά Πετρέλαια. Σκέψεις να πωληθεί μέρος της συμμετοχής αυτής δεν υφίστανται.

Για άλλη μία φορά σε διάστημα μόλις δύο περίπου εβδομάδων κορυφαίες διοικητικές πηγές των Ελληνικών Πετρελαίων επιδιώκουν να καταστήσουν σαφές, αυτήν τη φορά με πιο κατηγορηματικό τρόπο, ότι το Δημόσιο θα συνεχίσει να διατηρεί ρόλο και λόγο στα ΕΛΠΕ, βάζοντας τέλος σε διάφορα σενάρια που είδαν τελευταία το φως της δημοσιότητας. Άλλωστε, αυτό υπήρξε και μία από τις προεκλογικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ.

Πριν από τα Χριστούγεννα οι ίδιες πηγές είχαν σπεύσει να δηλώσουν ότι το Δημόσιο θα συνεχίσει να έχει τον έλεγχο στα ΕΛΠΕ και μάλιστα ανεξαρτήτως του ποσοστού του.

Προφανώς αυτό να δημιούργησε σύγχυση, με αποτέλεσμα να πυροδοτηθούν διάφορα σενάρια, που ήθελαν το Δημόσιο να πουλά την έμμεση συμμετοχή του στα ΕΛΠΕ μέσω της ΔΕΚΑ.
 
Ωστόσο χθες κορυφαίες διοικητικές πηγές της εταιρίας, που ρωτήθηκαν σχετικά στο περιθώριο της έκτακτης γενικής συνέλευσης των μετόχων, για τη συμπλήρωση των μελών του διοικητικού συμβουλίου, εμφανίστηκαν κατηγορηματικές σχετικά με το θέμα της διατήρησης της συμμετοχής του Δημοσίου, τονίζοντας με σαφήνεια ότι "δεν πουλάει".

Σε κάθε περίπτωση, δείγμα γραφής του ρόλου του Δημοσίου στον όμιλο των ΕΛΠΕ αναμένεται να δώσει και η νέα διοίκηση της θυγατρικής ΕΚΟ. Ήδη στην εταιρία Ελληνικά Καύσιμα, πρώην BP Hellas, πρόεδρος ανέλαβε ο κ. Τάσος Γιαννίτσης και η κίνηση αυτή δεν θεωρείται καθόλου τυχαία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v