Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για τις μονάδες στη Βουλγαρία

Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την εξαγορά των δημοσίων επιχειρήσεων ηλεκτροδιανομής στη Φιλιππούπολη και στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας επισημαίνει σε σημερινά του δημοσιεύματα, ο βουλγαρικός Τύπος.

ΔΕΗ: Ενδιαφέρον για τις μονάδες στη Βουλγαρία
Το ενδιαφέρον της ΔΕΗ για την εξαγορά των δημοσίων επιχειρήσεων ηλεκτροδιανομής στη Φιλιππούπολη και στην Στάρα Ζαγόρα της Βουλγαρίας επισημαίνει σε σημερινά του δημοσιεύματα, ο βουλγαρικός Τύπος, επικαλούμενος Βούλγαρους αρμόδιους.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, στην επικείμενη ιδιωτικοποίηση των δημόσιων μονάδων που ασχολούνται με τη μεταφορά και την πώληση της ηλεκτρικής ενέργειας, η ΔΕΗ θα συναγωνίζεται με τρεις μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρίες.

Εξάλλου, στο τηλεγράφημά του το ΑΠΕ επικαλείται δηλώσεις του κ. Στέφαν Ζαμάνοφ, διευθυντή της επιχείρησης ηλεκτροδιανομής της Στάρα Ζαγορά και άλλων τριών μεγάλων πόλεων στην Ανατολική Βουλγαρία, ο οποίος αναφέρει ότι για την εξαγορά των δύο βουλγάρικων μονάδων, έχουν υποβάλει προσφορές επίσης η ιταλική ENEL(που εξαγόρασε πρόσφατα τον μεγάλο θερμοηλεκτρικό σταθμό ”Μαρίτσα Ίζτοκ 3”), η αυστριακή EVN και ο εθνικός οργανισμός της Τσεχίας CHEZ.

Στο τηλεγράφημα αναφέρεται ακόμη ότι η ιδιωτικοποίηση των μονάδων μεταφοράς και διανομής ηλεκτρισμού, στα πλαίσια της ενεργειακής στρατηγικής που ενέκρινε πρόσφατα η κυβέρνηση, θεωρείται κύριος άξονας στην αποκρατικοποίηση του δημόσιου τομέα της βουλγάρικης οικονομίας φέτος, σύμφωνα με τοπικούς εμπειρογνώμονες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v