Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Λοβέρδος: "Η εθελούσια του ΟΤΕ δεν θα γίνει"

Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την εθελούσια έξοδο που επιδιώκει για το 2010 ο ΟΤΕ εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι είναι αντίθετη στην πολιτική της κυβέρνησης.

Λοβέρδος: Η εθελούσια του ΟΤΕ δεν θα γίνει
Σκληρή ανακοίνωση σχετικά με την εθελούσια έξοδο έως 200 ατόμων που επιδιώκει για το 2010 ο ΟΤΕ εξέδωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, κ. Ανδρέας Λοβέρδος, τονίζοντας ότι είναι αντίθετη στην πολιτική της κυβέρνησης.  

Όπως τόνισε ο υπουργός: «Η εθελούσια έξοδος που οργανώνει η διοίκηση του ΟΤΕ είναι αντίθετη με την πολιτική την οποία έχει χαράξει η κυβέρνηση, επαχθής για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και καταστροφική σε σχέση με το μήνυμα που αποστέλλει στην ελληνική κοινωνία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στους διεθνείς οργανισμούς.

Με πρακτικούς όρους ομιλώντας, η εθελούσια αυτή έξοδος δεν θα γίνει».

Σημειώνεται ότι σχετικά με τον σχεδιασμό του ΟΤΕ για εθελούσια έξοδο έως και 200 ατόμων για το 2010, στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος οικειοθελούς αποχώρησης προσωπικού, δεν ελήφθη κοινή απόφαση από τους εργαζομένους, έπειτα από συνδικαλιστικές διενέξεις, με αποτέλεσμα η διοίκηση να κοινοποιήσει μονομερώς το πρόγραμμα της εθελουσίας, που απευθύνεται σε εργαζομένους οι οποίοι: 
 
*Μέχρι 29/12/09 θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αν συμψηφίσουν τις κρατήσεις τους και σε άλλα ταμεία εκτός του ΟΤΕ, αλλά έχουν δικαίωμα χωρίς αυτόν τον συμψηφισμό να παραμείνουν στον ΟΤΕ από 1 έως και 7 χρόνια. 

* Έχουν τουλάχιστον 15ετή πραγματική υπηρεσία στον ΟΤΕ και επιθυμούν να παραιτηθούν από την εταιρία.

Για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται κίνητρα 15.000, 25.000, 32.000, 40.000, 50.000 και 70.000 ευρώ για ένα έως 7 χρόνια αντίστοιχα υπολειπόμενου χρόνου μέχρι την ημερομηνία υποχρεωτικής τους συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας (58 έτη).

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι από την εφαρμογή του προγράμματος αυτού δεν θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση του ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΟΤΕ) αφού από το πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή στο ταμείο από τον ΟΤΕ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για 4 έτη. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v