Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eθελούσια έξοδο 200 ατόμων θα επιδιώξει ο ΟΤΕ

Την εθελούσια έξοδο έως και 200 ατόμων θα επιδιώξει ο ΟΤΕ για το 2010 στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού με παροχή κινήτρων που εφαρμόζει κάθε χρόνο.

Eθελούσια έξοδο 200 ατόμων θα επιδιώξει ο ΟΤΕ
Την εθελούσια έξοδο έως και 200 ατόμων θα επιδιώξει ο ΟΤΕ για το 2010 στο πλαίσιο του τακτικού προγράμματος Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού με παροχή κινήτρων που εφαρμόζει κάθε χρόνο προκειμένου να επιτύχει μείωση των λειτουργικών εξόδων και βελτίωση της οικονομικής θέσης του Οργανισμού.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα ακολουθείται από το 1996 και δεν έχει σχέση με το έκτακτο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου περίπου 5.500 υπαλλήλων που υλοποιήθηκε προ τριετίας.

Ωστόσο, έπειτα από συνδικαλιστικές διενέξεις και παρά το γεγονός ότι η ΟΜΕ ΟΤΕ είχε διαπραγματευτεί με τη διοίκηση τους όρους της νέας εθελούσιας εξόδου, δεν ελήφθη από τους εργαζομένους κοινή απόφαση. Έτσι, η διοίκηση κοινοποίησε στο προσωπικό μονομερώς το πρόγραμμα της νέας εθελούσιας εξόδου που απευθύνεται σε εργαζομένους, οι οποίοι :

*Μέχρι 29/12/09 θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης αν συμψηφίσουν τις κρατήσεις τους και σε άλλα ταμεία εκτός του ΟΤΕ, αλλά έχουν δικαιωμα χωρίς αυτόν τον συμψηφισμό να παραμείνουν στον ΟΤΕ από 1 έως και 7 χρόνια.

*Έχουν τουλάχιστον 15ετή πραγματική υπηρεσία στον ΟΤΕ και επιθυμούν να παραιτηθούν από την εταιρία.

Για τις περιπτώσεις αυτές προβλέπονται κίνητρα 15.000, 25.000, 32.000, 40.000, 50.000 και 70.000 ευρώ για ένα έως 7 χρόνια αντίστοιχα υπολοιπόμενου χρόνου μέχρι την ημερομηνία υποχρεωτικής του συνταξιοδότησης λόγω 35ετίας ή ορίου ηλικίας (58 έτη).

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι από την εφαρμογή του προγράμματος αυτού δεν θα προκύψει οικονομική επιβάρυνση του ΤΑΥΤΕΚΩ (πρώην ταμείο Αρωγής Προσωπικού ΟΤΕ) αφού από το πρόγραμμα προβλέπεται η καταβολή στο ταμείο από τον ΟΤΕ του ποσού των ασφαλιστικών εισφορών εργοδότη και εργαζομένου για 4 έτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v