Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: "Λαχείο" το 2010 από το hedging

Κύκλο εργασιών στα 750 εκατ. ευρώ και EBITDA 130 εκατ. ευρώ αναμένεται να σημειώσει ο όμιλος Μυτιληναίου. Τι λέει η διοίκηση για τις νέες μονάδες, τη χρήση LNG και τι σχεδιάζει για τη Ρεβυθούσα.

Μυτιληναίος: Λαχείο το 2010 από το hedging
Κύκλο εργασιών στα 750 εκατ. ευρώ και κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) 130 εκατ. ευρώ αναμένεται να σημειώσει ο όμιλος Μυτιληναίου. Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων η διοίκηση της εισηγμένης εταιρίας σε χθεσινή εκδήλωση της SOLIDUS Χρηματιστηριακής στο πλαίσιο του πολυσυνεδρίου Money Show.

Μεταξύ των άλλων στοιχείων που αναφέρθηκαν, επισημαίνονται:

Α. Από τα 130 εκατ. του φετινού EBITDA τα 70 εκατ. προήλθαν από τη δραστηριότητα της Αλουμίνιον της Ελλάδος. Η πολύ καλή επίδοση αναμένεται να επαναληφθεί και το 2010, καθώς η εισηγμένη "κλείδωσε" την τιμή όλης της παραγωγής αλουμινίου στα 3.150 δολάρια (κοντά στο φετινό μέγιστο), όταν η τρέχουσα τιμή του μετάλλου έχει κατρακυλήσει στα 2.200 δολάρια ανά τόνο.

Β. Η εμπορική λειτουργία του project της θερμικής μονάδας στον Άγιο Νικόλαο θα ξεκινήσει το 2010 και της κοινοπρακτικής μονάδας με τη Motor Oil τον Αύγουστο του 2011. Το κύριο βάρος του ομίλου θα δοθεί στις μονάδες φυσικού αερίου και η παραγωγική δυναμικότητα των τριών μονάδων (της υπάρχουσας, του Αγίου Νικολάου και του project με τη Motor Oil) θα προσεγγίζει τα 1.300 - 1.400 MW.

Γ. Ο όμιλος προτίθεται να υποκαταστήσει το φυσικό αέριο με υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) στις θερμικές του μονάδες, καθώς έτσι προκύπτει εξοικονόμηση κόστους της τάξεως του 20%.

Δ. Στις αρχές του 2010 θα επιχειρηθεί δεύτερη προσπάθεια προσέγγισης φορτίου στη Ρεβυθούσα και αυτή τη φορά ελπίζεται ότι θα στεφθεί με επιτυχία.

Ε. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη στο θέμα με την Endesa Hellas, καθώς αναμένεται η θέση της ENEL επί του θέματος. Σε περίπτωση που αποφασιστεί η αποχώρηση του ομίλου από την εταιρία, τότε το νωρίτερο που θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο είναι το δεύτερο εξάμηνο του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v