Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Minerva: Ομολογιακό δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ

Την σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 4 εκατ. ευρώ και τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Minerva, που σήμερα 16 Ιουνίου 2004 με απαρτία 82,5%.

Minerva: Ομολογιακό δάνειο ύψους 4 εκατ. ευρώ
Την σύναψη ομολογιακού δανείου ύψους 4 εκατ. ευρώ και τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή, ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρίας Minerva, που πραγματοποιήθηκε σήμερα 16 Ιουνίου 2004 με απαρτία 82,5%.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το ομολογιακό δάνειο, πενταετούς διάρκειας, θα πραγματοποιηθεί με την έκδοση ομολογιών και με ιδιωτική εγγραφή της τράπεζας HSBC, ενώ θα χρησιμοποιηθεί για την κάλυψη των άμεσων επενδυτικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Συγκεκριμένα θα χρηματοδοτήσει την επένδυση της Minerva, για την αγορά μηχανημάτων και σημάτων της εταιρείας παραγωγής Υιοί Δ. ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ Α.Ε. καθώς και την συμμετοχή στην νεοϊδρυθείσα από κοινού με τους Αφούς ΣΚΕΝΔΕΡΟΓΛΟΥ, εταιρεία ΕΛΕΤΕΝ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΝΔΥΣΗΣ.

Ακόμη, η Διοίκηση της Minerva, ενημέρωσε την Γ.Σ. σχετικά με την πορεία υλοποίησης της επένδυσης που αφορά τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής της εταιρείας MINCO ROMANIA S.R.L., με ίδια χρηματοδότηση κατά 70% και κάλυψη του υπολοίπου ποσοστού 30% από επιχορήγηση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Διοίκηση της εταιρίας στους μετόχους, παρατηρείται συνεχής αύξηση της ζήτησης για τα προϊόντα της Minerva στην εγχώρια αγορά. Η εξέλιξη αυτή κρίνεται άκρως ικανοποιητική, καθώς αποδεικνύει ότι τόσο από σχεδιαστικής όσο και από ποιοτικής πλευράς, τα προϊόντα της εταιρείας γίνονται ολοένα και περισσότερο αποδεκτά στην συνείδηση των καταναλωτών και μάλιστα εκείνων της μικρότερης ηλικίας, οι οποίοι αποτελούν και τους μελλοντικούς πελάτες της εταιρείας.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις δηλώσεις στελεχών της Minerva, η ιδιαίτερα καλή πορεία των πωλήσεων στο εσωτερικό, περιορίζεται από την μειωμένη κίνηση των πωλήσεων στο εξωτερικό, με συνέπεια ο τζίρος της εταιρείας να παρουσιάζει μικρή αύξηση συγκριτικά με το προηγούμενο έτος.

Η μείωση των πωλήσεων στις αγορές του εξωτερικού αποδίδεται στην εισαγωγή φθηνών προϊόντων από χώρες με συγκριτικά ανταγωνιστικότερες τιμές πώλησης ανεξάρτητα από την ποιότητα των προϊόντων τους. Σύμφωνα πάντως με τη διοίκηση της εισηγμένης, η προσπάθεια της εξαγωγής προϊόντων, θα συνεχισθεί με δεδομένο ότι αποτελεί μέρος της πολιτικής έχει χαράξει κατά τον πενταετή προγραμματισμό της.

Εξ άλλου η επένδυση της Minerva στην θυγατρική της MINCO ROMANIA SRL, στοχεύει στην προώθηση των εξαγωγών μέσω της παραγωγής προϊόντων σε ανταγωνιστικές τιμές.

Κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, αποφασίσθηκε η διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση του 2003, διπλάσιο συγκριτικά με εκείνο που διενεμήθη για το 2002.

Από την Πέμπτη 17 Ιουνίου 2004 η μετοχή θα διαπραγματεύεται χωρίς το μέρισμα χρήσης 2003, ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα ξεκινήσει στις 18 Αυγούστου 2004.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v