Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: 2η θέση σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων

Ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ το συνολικό υπόλοιπο των χρηματοδοτήσεων της EFG Eurobank Ergasias προς τις επιχειρήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση νέων, σύγχρονων και ευέλικτων προϊόντων που θα προσφέρει η τράπεζα προς τις επιχειρήσεις.

Eurobank: 2η θέση σε χρηματοδοτήσεις επιχειρήσεων
του Γιώργου Μαντέλα

Ξεπέρασε τα 10 δισ. ευρώ το συνολικό υπόλοιπο των χρηματοδοτήσεων της EFG Eurobank Ergasias προς τις επιχειρήσεις.

Το γεγονός αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η τράπεζα του ομίλου Λάτση να είναι πλέον δεύτερη στο συγκεκριμένο κομμάτι δραστηριοποίησης, όπως είπε πριν από λίγο ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Νίκος Καραμούζης.

Οι ανακοινώσεις αυτές έγιναν στο πλαίσιο ειδικής ενημερωτικής εκδήλωσης για την παρουσίαση νέων, σύγχρονων και ευέλικτων προϊόντων που θα προσφέρει η τράπεζα προς τις επιχειρήσεις.

Τα προϊόντα αυτά αφορούν στη διαχείριση επιτοκιακού και συναλλαγματικού κινδύνου και εξασφαλίζουν σταθερότητα στις συναλλαγές των επιχειρήσεων σε ένα περιβάλλον ρευστότητας.

Για παράδειγμα, όπως εκτιμήθηκε από στελέχη της EFG Eurobank Ergasias, η Αμερικανική Κεντρική Τράπεζα αναμένεται ότι θα προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων σύντομα, ενώ προς τα τέλη του 2004 ή στις αρχές του 2005 σε ανάλογη κίνηση θα προχωρήσει και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Τα νέα προγράμματα της Eurobank έχουν το γενικό τίτλο Eurobank MEΛΛΟΝ και στόχος τους, σύμφωνα με την ανακοίνωση της επιχείρησης είναι η εξυπηρέτηση των σύνθετων επιχειρηματικών αναπτυξιακών αναγκών της επιχείρησης τόσο για τις καθημερινές της συναλλαγές όσο και για μακροχρόνια χρηματοδότηση, καθώς και η αποτελεσματική διαχείριση των επιτοκιακών και συναλλαγματικών κινδύνων που μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα οικονομικά αποτελέσματά της.

Τη δέσμη νέων προϊόντων Eurobank Μέλλον αποτελούν το ”Εurobank ΜΕΛΛΟΝ– Επιχειρηματική Εξυπηρέτηση”, ”Eurobank ΜΕΛΛΟΝ– Διαχείριση Συναλλαγματικών Κινδύνων”, ”Eurobank ΜΕΛΛΟΝ – Διαχείριση Επιτοκιακών Κινδύνων” και ”Εurobank ΜΕΛΛΟΝ – Επιχειρηματική Ανάπτυξη”.

Για την εξυπηρέτηση των καθημερινών χρηματοοικονομικών συναλλαγών της επιχείρησης δημιουργήθηκε το Eurobank ΜΕΛΛΟΝ – Επιχειρηματικής Εξυπηρέτησης, όπου, σε ένα λογαριασμό, ενοποιήθηκαν οι εξής λύσεις: Δυνατότητα υπερανάληψης (overdraft), εξάμηνος εκτοκισμός πιστωτικών υπολοίπων, πρόσθετο όριο για την πληρωμή Φ.Π.Α., καρνέ επιταγών, μηνιαίο αντίγραφο λογαριασμού και σύνδεση με τις υπηρεσίες ηλεκτρονικής τραπεζικής για συναλλαγές και ενημέρωση μέσω internet καθώς και οικονομική ενημέρωση για τις αγορές χρήματος και κεφαλαίου.

Για την αποτελεσματική κάλυψη των χρηματοδοτικών και αναπτυξιακών αναγκών της επιχείρησης δημιουργήθηκε ο Eurobank ΜΕΛΛΟΝ – Επιχειρηματικής Ανάπτυξης μέσω του οποίου η επιχείρηση πιστοδοτείται με σταθερό ή κυμαινόμενο επιτόκιο που μπορεί να έχει τη μορφή δανείου κεφαλαίου κίνησης, σύνθετων ή απλών ομολογιακών δανείων (τιτλοποίηση μελλοντικών εισπράξεων, κοινοπρακτικά δάνεια, σύνθετα ομολογιακά δάνεια το κόστος των οποίων μπορεί να συνδεθεί με την πορεία προσυμφωνημένων δεικτών είτε της επιχείρησης είτε της αγοράς), και άντληση ρευστότητας με την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της επιχείρησης μέσω Sale & Lease back.

Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση των επιτοκιακών κινδύνων το Eurobank ΜΕΛΛΟΝ – Διαχείριση Επιτοκιακών Κινδύνων, προσφέρει οκτώ νέες λύσεις. Οι λύσεις αυτές απευθύνονται σε επιχειρήσεις με δανειακές υποχρεώσεις ή άλλες συναλλαγές σε Ευρώ ή συνάλλαγμα και μπορούν να υλοποιηθούν οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της χρηματοδότησης/ συναλλαγής, για την προστασία μέρους ή του συνόλου του κεφαλαίου.

Τέλος, αναφορικά με τη διαχείριση συναλλαγματικών κινδύνων, το Eurobank ΜΕΛΛΟΝ– Διαχείριση Συναλλαγματικών Κινδύνων προσφέρει εναλλακτικά επτά νέες λύσεις. Οι λύσεις αυτές απευθύνονται σε επιχειρήσεις με δανειακές υποχρεώσεις αλλά και ροές κεφαλαίων από το εξωτερικό σε συνάλλαγμα, καθώς και σε εισαγωγικές-εξαγωγικές επιχειρήσεις. Οι συγκεκριμένες λύσεις μπορούν να υλοποιηθούν οποιαδήποτε χρονική στιγμή κατά τη διάρκεια της χρηματοδότησης/ συναλλαγής, για την προστασία μέρους ή του συνολικού κεφαλαίου και προσφέρονται ακόμη και για τις χρηματοδοτήσεις ή άλλες συναλλαγές της επιχείρησης με τρίτες τράπεζες.

(*) Η πλήρης ανακοίνωση της Eurobank, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα νέα προγράμματα Eurobank Μέλλον δημοσιεύεται στη δεξιά στήλη ”Συνοδευτικό Υλικό”.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v