Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom: Η στρατηγική και οι στόχοι της διοίκησης

Η ενδυνάμωση και ενίσχυση της παρουσίας της Intracom στο εξωτερικό και η σημαντική αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, αλλά και η ανάληψη σημαντικού μεριδίου σε έργα τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής των Βαλκανίων είναι μερικοί από τους στόχους της νέας διοίκησης της Intracom όπως αυτοί αναπτύχθηκαν χθες (15/6) στην ΕΘΕ.

Intracom: Η στρατηγική και οι στόχοι της διοίκησης
Στην στρατηγική καθώς και στις προοπτικές της εταιρίας, αλλά και τις προβλέψεις της διοίκησης για τη χρήση του 2004 αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom κ. Γιώργος Δεληγιάννης και ο αντιπρόεδρος της εταιρίας κ. Δημήτρης Κλώνης κατά τη διάρκεια χθεσινής (15/6) παρουσίασης στην Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά την στρατηγική και τις προοπτικές της εταιρίας η διοίκηση σημείωσε πως η χάραξη νέας στρατηγικής εγκαινιάζει ένα νέο κύκλο ανάπτυξης για την εταιρία με εστίαση στην ανάδειξη της Intracom ως ουσιαστικού και ηγετικού παράγοντα ανάπτυξης της τεχνολογικής υποδομής των αναπτυσσόμενων χωρών της ευρύτερης γεωγραφικής περιοχής (Ελλάδα, Βαλκάνια, λεκάνη της Μεσογείου) και συμμετοχή στην υποστήριξη των διαδικασιών εκσυγχρονισμού τους.

Παράλληλα, η στρατηγική συμπεριλαμβάνει την ενδυνάμωση και ενίσχυση της παρουσίας στο εξωτερικό και σημαντική αύξηση της εξαγωγικής δραστηριότητας, αλλά και την ανάληψη σημαντικού μεριδίου των έργων τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής που αναμένεται να υλοποιηθούν σύντομα στα Βαλκάνια, στο πλαίσιο της οικονομικής ανασυγκρότησης της περιοχής.

Επίσης, οι στόχοι της εταιρίας αφορούν στην ανάληψη νέων μεγάλων έργων στο πλαίσιο του Γ’ ΚΠΣ, το οποίο προβλέπεται να εντατικοποιήσει σύντομα τις δράσεις του, αλλά και στην παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας, σε συνδυασμό με προϊόντα νέας τεχνολογίας και επέκταση των διεθνών στρατηγικών συνεργασιών, για την παροχή ολοκληρωμένων και ανταγωνιστικών λύσεων.

Αναφορικά με τα μεγέθη της Intracom, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου ο κύκλος εργασιών για την ενοποιημένη οικονομική κατάσταση θα ανέλθει σε 625 εκατ. ευρώ το 2004, τα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) αναμένεται να φτάσουν στα 130 εκατ. ευρώ και τα κέρδη προ φόρων (ΕΒΤ) στα 44 εκατ. ευρώ.

Σημειώθηκε επίσης πως ο όμιλος μέχρι τέλος Απριλίου 2004 είχε υπογράψει συμβάσεις ύψους 201,4 εκατ. ευρώ, ενώ η διοίκηση προβλέπει ότι οι συνολικές υπογραφές νέων συμβάσεων για το 2004 θα υπερβούν τα ευρώ 620 εκατ.

Παράλληλα, ο κ. Δεληγιάννης παρουσίασε την πορεία του Ομίλου κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά και επισήμανση στην πρόσφατη βασική αναδιοργάνωση της εταιρίας (η πρώτη από το 1977) και τη χάραξη νέας στρατηγικής, της οποίας κύριο χαρακτηριστικό είναι η καθετοποίηση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στους διακριτούς τομείς των Τηλεπικοινωνιών, της Άμυνας, των Συστημάτων Εκσυγχρονισμού Δημόσιας Διοίκησης και των Τραπεζικών & Χρηματοοικονομικών Συστημάτων.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο διευθύνων σύμβουλος της Intracom σημείωσε ότι η διοικητική αναδιοργάνωση αποσκοπεί στην αρτιότερη εσωτερική οργάνωση, την ευελιξία, λειτουργική αυτονομία, αυτάρκεια και εξειδίκευση του κάθε τομέα, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, την αποδοτικότερη χρηματοοικονομική διάρθρωση, την ποιοτική αναβάθμιση, τη βελτίωση της παραγωγικότητας και την ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας.

Παράλληλα, επισημάνθηκαν τα εξής:

α) Ο σημαντικός ρόλος που έχει διαδραματίσει η Intracom, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία νέας τεχνολογίας με εγχώρια και διεθνή δραστηριότητα, στην παροχή ολοκληρωμένων λύσεων και την ανάπτυξη και εξαγωγή νέας τεχνολογίας στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (Ελλάδα, Βαλκάνια, λεκάνη της Μεσογείου).

β) Η ηγετική θέση που η εταιρία κατέχει στην εγχώρια αγορά και η σημαντική τοπική παρουσία που διαθέτει, μέσω θυγατρικών, γραφείων και διεθνών συνεργασιών, στις αγορές 50 χωρών και στις 5 ηπείρους.

γ) Η εξαιρετική, για τα ελληνικά δεδομένα, δυνατότητα της εταιρίας να παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις για έργα μεγάλης κλίμακας στους τομείς εκσυγχρονισμού των συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης και της υποδομής τηλεπικοινωνιακών οργανισμών.

δ) Η πολύ καλή αντίληψη των αναγκών της αγοράς, η αξιόλογη υποδομή, η συσσωρευμένη τεχνογνωσία και το υψηλής στάθμης επιστημονικό προσωπικό, αντανακλώνται και αποδεικνύονται από τη συνεχή ανάληψη νέων έργων.

ε) Το μέγεθος και η εξειδίκευση της εταιρίας την καθιστούν σε πλεονεκτική θέση για να αναλάβει με επιτυχία μεγάλης κλίμακας έργα τεχνολογικής υποδομής στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

στ) Οι εξαγωγικές δραστηριότητες συνεισφέρουν πλέον του 44% στον ετήσιο κύκλο εργασιών της εταιρίας, με προτεραιότητα στις αγορές της Ανατολικής και Δυτικής Ευρώπης, καθώς και της Μ. Ανατολής.

ζ) Η σημαντική μείωση του δανεισμού της εταιρίας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v