Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Νέο "κατηγορώ" Βουρλούμη σε ΕΕΤΤ

Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των σχολείων στον ΟΤΕ, ενώ οι εναλλακτικοί πάροχοι χρωστούν στον Οργανισμό 95 εκατ. ευρώ, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης κατηγόρησε την ΕΕΤΤ.

ΟΤΕ: Νέο κατηγορώ Βουρλούμη σε ΕΕΤΤ
Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη των σχολείων στον ΟΤΕ, ενώ οι εναλλακτικοί πάροχοι χρωστούν στον Οργανισμό 95 εκατ. ευρώ, γεγονός για το οποίο ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Π. Βουρλούμης κατηγόρησε την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία όπως είπε ήξερε ότι θα συμβεί αυτό και το ενθάρρυνε.

Αναφερόμενος στην αγωγή του Οργανισμού κατά της ΠΑΣΚΕ-ΟΤΕ, ο κ. Βουρλούμης είπε ότι έπρεπε να γίνει καθώς υπήρχαν προσωπικές αναφορές, ενώ κατηγόρησε το συνδικαλιστικό όργανο για έξαρση ρητορικής, αναγνωρίζοντας ότι "ποτέ δεν είχαμε καλές σχέσεις".

Μιλώντας για τις προθέσεις του και τα σχέδια για τη μείωση του προσωπικού, ο κ. Βουρλούμης ανέφερε ότι ο ΟΤΕ δεν έχει μπορέσει να μειώσει το προσωπικό όσο θα ήθελε, ενώ οποιαδήποτε εθελούσια θα πρέπει να είναι στοχευμένη. "Δεν μπορούμε να χάνουμε καλά στελέχη", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με τα σχέδια του Οργανισμού για την ανάπτυξη του VTSL, είπε ότι έχουμε μελετήσει το πλάνο μας, είμαστε έτοιμοι, η ανάπτυξή του εξαρτάται πλέον από την τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ επιτεύχθηκε στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς για την ανάπτυξη οπτικής ίνας που θα συνδέει 2 εκατ. σπίτια, θεωρώντας ότι είναι ένα σχέδιο το οποίο δεν θα αποδώσει.

ιστορία με την ίνα άρχισε το 2007 και από τότε επανέρχεται όποτε κάποιος θέλει να βγει στα κανάλια", σχολίασε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με την έκτακτη φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων, ο πρόεδρος κ. Π. Βουρλούμης εμφανίστηκε διατεθειμένος να αντιδράσει ακόμη και νομικά και εξέφρασε έντονη δυσαρέσκεια στο ενδεχόμενο να φορολογηθεί ο Οργανισμός επί των μερισμάτων που εισπράττει (εκτιμάται ότι τα έσοδα του ΟΤΕ από τα μερίσματα ανέρχονται σε περίπου 300 εκατ. ευρώ ετησίως).

Ωστόσο, όπως ο ίδιος σημείωσε, ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος με τον οποίο θα γίνει η έκτακτη φορολόγηση.

Ακόμη, αναφερόμενος στα 76 εκατ. ευρώ που είναι το ύψος των προστίμων που είχε επιβάλει η ΕΕΤΤ στον Οργανισμό, εκτίμησε πως το ποσό μειώνεται κατόπιν δικαστικών προσφυγών του ΟΤΕ.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο να προταθεί από τη νέα κυβέρνηση ως πρόεδρος του Οργανισμού, ο κ. Βουρλούμης χαρακτήρισε ότι κάτι τέτοιο είναι "science fiction".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v