Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ:Ο Α. Ζερβός αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία

Αλλαγή εποχής από σήμερα το μεσημέρι στη ΔΕΗ. Ο κ. Αρθούρος Ζερβός αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της Επιχείρησης, αφού πρώτα η εκλογή του εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων.

ΔΕΗ:Ο Α. Ζερβός αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία
Αλλαγή εποχής από σήμερα το μεσημέρι στη ΔΕΗ. Ο κ. Αρθούρος Ζερβός αναλαμβάνει και επίσημα τα ηνία της Επιχείρησης, αφού πρώτα η εκλογή του εγκριθεί από την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που θα γίνει στις 11 το πρωί.

Στην ίδια συνέλευση, στην οποία θα προεδρεύσει για τελευταία φορά ο απερχόμενος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ. Τάκης Αθανασόπουλος, αναμένεται να γνωστοποιηθούν και τα υπόλοιπα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ, που ορίζει το Δημόσιο.

Δύο ημέρες μετά θα πραγματοποιηθεί και η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της μειοψηφίας, προκειμένου να συμπληρωθεί το Δ.Σ. της Επιχείρησης με άλλα δύο μέλη.
 
Στις άμεσες προτεραιότητες του νέου προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών της ΔΕΗ, η τεχνολογική ανανέωσή της και η στροφή της σε επενδύσεις ΑΠΕ. Με τον λιγνίτη να παραμένει βασικό καύσιμο για τα επόμενα χρόνια, θα επιχειρηθεί επικαιροποίηση του business plan της εταιρίας, ώστε σταδιακά να υπάρξει απεξάρτηση από το συγκεκριμένο στερεό καύσιμο, με αντικατάστασή του με το φυσικό αέριο και τις ΑΠΕ.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι οι σχεδιαζόμενες δύο λιθανθρακικές μονάδες της ΔΕΗ στο Αλιβέρι και στη Λάρυμνα θα γίνει προσπάθεια να αντικατασταθούν από μονάδες ΑΠΕ, όπως είπε πρόσφατα ο κ. Ζερβός, κατά την παρουσίασή του ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. "Όραμά μου είναι", είπε, "το 2050 να στηριζόμαστε για τον ηλεκτρισμό μόνο σε ΑΠΕ".

Ο κ. Ζερβός τάσσεται υπέρ της εφαρμογής της ρήτρας καυσίμου από την 1η/1/2010, αν και μέχρι στιγμής για το θέμα αυτό δεν έχει πάρει θέση το αρμόδιο υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Αθ.Καλ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v