Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Τι είπε ο Α. Ζερβός στη Βουλή

Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ΔΕΗ περιέγραψε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Α. Ζερβός κατά την ακρόασή του από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής.

ΔΕΗ: Τι είπε ο Α. Ζερβός στη Βουλή
Τους βασικούς άξονες στους οποίους θα κινηθεί η ΔΕΗ περιέγραψε ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Επιχείρησης κ. Α. Ζερβός κατά την ακρόασή του από την επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, όπως αναφέρει το πρωινό report της Eurobank Securities.

Όπως ανέφερε ο κ. Ζερβός, ο λιγνίτης παραμένει το βασικό καύσιμο για τη ΔΕΗ και οι νέες μονάδες στον Μελίτη θα προχωρήσουν κανονικά το συντομότερο δυνατό, ενώ ο άνθρακας εξαιρείται κατηγορηματικά από το μίγμα παραγωγής και θα αντικατασταθεί από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ακόμα, όπως είπε, το 2013 θα είναι κρίσιμο έτος για τη ΔΕΗ καθώς θα αρχίσει να πληρώνει το σύνολο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που παράγει, το οποίο, σύμφωνα με τον κ. Ζερβό, μεταφράζεται σε έξοδα 1,3 δισ. ευρώ που όπως είπε θα έπρεπε να καλυφθούν με αύξηση τιμολογίων.

Δήλωσε ακόμη ότι αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για την επιχείρηση η επικαιροποίηση του business plan.

Από την πλευρά της, η υπουργός Περιβάλλοντος κ. Τ. Μπιρμπίλη, κατά την ίδια συνεδρίαση, αναγνωρίζει το πρόβλημα και κάνει λόγο για ανάγκη εξορθολογισμού. Ωστόσο, η ίδια δεσμεύτηκε για το «πάγωμα» των τιμολογίων το 2010 κατά τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v