Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Jumbo: Ανάπτυξη κόντρα στην ύφεση

Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πεντάμηνο εφάμιλλους του α? τριμήνου διατηρεί ο όμιλος Jumbo, παρά το γεγονός του ότι η διοίκηση του διαβλέπει γενικευμένη ύφεση στην εγχώρια αγορά.

Jumbo: Ανάπτυξη κόντρα στην ύφεση
Θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης στο πεντάμηνο εφάμιλλους του α? τριμήνου διατηρεί ο όμιλος Jumbo, παρά το γεγονός του ότι η διοίκηση του διαβλέπει γενικευμένη ύφεση στην εγχώρια αγορά.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ομίλου, κ. Βακάκη, ο περιορισμός της πιστωτικής επέκτασης, το αίσθημα συρρίκνωσης του εισοδήματος των καταναλωτών αλλά και συγκυριακοί παράγοντες όπως η γρίπη και τα συλλαλητήρια στην Αθήνα επηρεάζουν αρνητικά την κίνηση.

Ειδικότερα, εκτίμησε ότι η εικόνα της εγχώριας αγοράς δεν δημιουργεί αισιοδοξία, καθώς οι συνθήκες που διαμορφώνονται σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας, είναι αντίθετες προς την αναπτυξιακή επιδίωξη των επιχειρήσεων.

Παρόλα αυτά, ο όμιλος διατηρεί τη στόχευση για ανάπτυξη τζίρου κατά 8% και κερδών κατά 6% την επόμενη διετία, ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει την επέκταση του τόσο στην Ελλάδα όσο και σε Βουλγαρία και Κύπρο.

Ειδικότερα, στη Βουλγαρία με την προσθήκη ενός ακόμη καταστήματος ο όμιλος αποκομίζει σημαντικά οφέλη ενώ και στην Κύπρο η ανάπτυξη πωλήσεων κινείται με ρυθμούς της τάξης του 15%-20%.

Ο όμιλος έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τις προσεχείς επενδύσεις της χρήσης 2010-2011 όπου προβλέπεται να ενισχύσει το δίκτυο με 6 νέα καταστήματα (3 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο και 2 στη Βουλγαρία).

Ταυτόχρονα και πέραν της κεφαλαιακής επάρκειας, ο όμιλος στα μέσα της τρέχουσας χρήσης και ειδικότερα έως τις 31 Δεκεμβρίου αναμένεται να μειώσει δραστικά το δανεισμό του στο επίπεδο των 40 εκατ.ευρώ ή και να τον μηδενίσει, ως αποτέλεσμα των ισχυρών ταμειακών ροών που παράγει.

Επιπλέον και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης του ομίλου παρά τις αρνητικές συγκυρίες στην κατανάλωση, η Jumbo ευνοείται από το ισχυρό ευρώ όσον αφορά τις αγορές της. Παράλληλα, το γεγονός του ότι η διεθνής ζήτηση δεν έχει ανακάμψει πλήρως ευνοεί τη διαπραγμάτευση με τους Ασιάτες προμηθευτές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v