ΟΛΠ: Οι «άσοι» για το 2010

«Αναμένοντας τις επιδράσεις από την Cosco» είναι ο τίτλος έκθεσης της Alpha Finance για τον ΟΛΠ. Η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 25 ευρώ, πολύ υψηλότερα δηλαδή σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου (15 ευρώ).

ΟΛΠ: Οι «άσοι» για το 2010
«Αναμένοντας τις επιδράσεις από την Cosco» είναι ο τίτλος της προχθεσινής έκθεσης της Alpha Finance για τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, σύμφωνα με την οποία η τιμή-στόχος διαμορφώνεται στα 25 ευρώ, πολύ υψηλότερα δηλαδή σε σύγκριση με το χθεσινό κλείσιμο του τίτλου (15 ευρώ).

Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έκθεση:

Α. Υπάρχει περιορισμένος κίνδυνος για περαιτέρω αναβολή στην έναρξη της συμφωνίας με τους Κινέζους.

Β. Η αποτίμηση των εγγυημένων ταμειακών ροών της συμφωνίας υπολογίζεται στα 20 ευρώ ανά μετοχή.

Γ. Το 2010, κατά την άποψη του ελληνικού οίκου, θα υλοποιηθεί ένα δαπανηρό αλλά αναγκαίο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, που θα μειώσει το κόστος του προσωπικού. Αυτό θα μπορούσε να σηκώσει έως και κατά 7,4 ευρώ την τιμή-στόχο, ανάλογα με το ύψος του κόστους.

Δ. Η καλύτερη αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της εταιρίας και η χαμηλή σχέση ξένων προς ίδια κεφάλαια (0,2 φορές το 2008), που επιτρέπει στον ΟΛΠ να σηκώσει δανεισμό για περαιτέρω επενδύσεις, αποτελούν καταλυτικούς παράγοντες.

Σύμφωνα με την Alpha Finance, η νέα διοίκηση του λιμανιού έχει αποφασίσει να μην αυξήσει τα τιμολόγιά της το 2010, προκειμένου να προσελκύσει επιπλέον πελατεία. Ακόμη, ένα πιθανό πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου για το προσωπικό δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Προσθέτοντας σ’ αυτά τις θετικές ταμειακές εισροές από τη συμφωνία με την Cosco, πιστεύουμε ότι ο ΟΛΠ έχει καλές προοπτικές ανάπτυξης το 2010 από μόνος του, παρά την αργή ανάκαμψη του κλάδου των μεταφορών παγκοσμίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v