Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Αναζητά νέες πηγές εσόδων

Νέα πηγή εσόδων στο mobile advertising αναζητά η Cosmote καθώς η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το 170% με 20 εκ. συνδρομητές και τα περιθώρια κέρδους έχουν μειωθεί.

Cosmote: Αναζητά νέες πηγές εσόδων
Νέα πηγή εσόδων στο mobile advertising αναζητά η Cosmote καθώς η διείσδυση της κινητής τηλεφωνίας αγγίζει το 170% με 20 εκ. συνδρομητές και τα περιθώρια κέρδους έχουν μειωθεί.
 
Η διαφήμιση μέσω κινητού τηλεφώνου εκτιμάται ως μια ανερχόμενη δύναμη με τους αναλυτές να υπολογίζουν ότι θα υπερβεί τα 7,5εκ. δολάρια έως το 2012 παγκοσμίως.

Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Μιχάλης Τσαμάζ, η υπηρεσία θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2010. Αρχικά θα είναι διαθέσιμη στο κοινό μέσα από το COSMOTE my view, ενώ πολύ σύντομα θα αναπτυχθούν και τα υπόλοιπα κανάλια της εταιρείας (SMS, MMS, Mobile Broadband κλπ) με στόχο την ανάδειξη ενός ολοκληρωμένου και συνδυαστικού μέσου διαφήμισης.

Η υπηρεσία Mobile Advertising της COSMOTE υλοποιείται σε συνεργασία με την Out There Media (εταιρεία με εξειδίκευση και εμπειρία σε αντίστοιχες υπηρεσίες σε όλη την Ευρώπη) η οποία αναλαμβάνει τη διαχείριση του διαφημιστικού χώρου και την επικοινωνία με τους διαφημιζόμενους.

Σύμφωνα με τον κ. Τσαμάζ οι συνδρομητές θα μπορούν μόνο εφόσον το επιθυμούν, να λαμβάνουν στο κινητό τους διαφημιστικά μηνύματα απολαμβάνοντας οφέλη όπως εκπτώσεις στο λογαριασμό τους, προσφορές κτλ.

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, σήμερα η αγορά κινητής τηλεφωνίας έχει φτάσει σε τέτοια όρια που επιβάλλεται να βρεθούν νέοι δρόμοι ανάπτυξης. Είναι χαρακτηριστικό ότι, η μέση τιμή ανά λεπτό ομιλίας έχει πέσει κατά 38% μέσα σε ένα χρόνο. Ο ίδιος δήλωσε ότι η εταιρεία δεν πρόκειται να προκαλέσει πόλεμο τιμών, ωστόσο, η οικονομική της θέση της επιτρέπει να τον αντέξει και να απαντήσει στον ανταγωνισμό.

Μάλιστα, ο κ. Τσαμάζ σχολιάζοντας την κατάσταση της αγοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη την χαρακτήρισε ώριμη, χωρίς πολλές ευκαιρίες, ενώ εξέφρασε το ενδιαφέρον της Cosmote, να συμμετάσχει στον διαγωνισμό για την άδεια 3G στην Αλβανία. Σε ότι αφορά την έκτακτη εισφορά, η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας καλείται να καταβάλλει περισσότερα από 50εκ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v