Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κοινή εταιρία MIG-Veolia στο περιβάλλον

Την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης για joint venture με τη Veolia ανακοίνωσε η MIG. H "Veolia-MIG Greece" θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και στα Βαλκάνια σε projects για περιβάλλον, ενέργεια και logistics.

Κοινή εταιρία MIG-Veolia στο περιβάλλον
Στη δημιουργία joint venture με τη Veolia που θα δραστηριοποιείται στους τομείς του περιβάλλοντος, της ενέργειας και των μεταφορών - υπηρεσιών διαχείρισης ανακοίνωσε η MIG.

H Veolia-MIG Greece θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αλβανία, στην Κροατία, στη Σερβία, στην ΠΓΔΜ και στο Μαυροβούνιο. 

Αναλυτικότερα, η Marfin Investment Group Ανώνυμος Εταιρία Συμμετοχών (MIG) και η Veolia Environnement S.A. (Veolia) ανακοινώνουν την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης (MoU) για τη δημιουργία επιχειρηματικής σύμπραξης (joint venture) με την ονομασία Veolia-MIG Greece (η εταιρία), με σκοπό την από κοινού και κατ' αποκλειστικότητα δραστηριοποίηση σε έργα (projects) περιβαλλοντικά, ενεργειακά και μεταφορών - υπηρεσιών διαχείρισης (logistics), στην Ελλάδα και στην Κύπρο.

Σύμφωνα με το MoU, η συμμετοχή της Veolia στην εταιρία θα ανέρχεται στο 51% και της MIG στο 49%.

Η εταιρία θα δραστηριοποιείται στους κλάδους της διαχείρισης υδάτων, υδατολυμάτων και απορριμμάτων, καθώς και σε αυτούς των μεταφορών και υπηρεσιών διαχείρισης (logistics).

H Veolia-MIG Greece θα δραστηριοποιείται στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στην Αλβανία, στην Κροατία, στη Σερβία, στην ΠΓΔΜ και στο Μαυροβούνιο.

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο πρόεδρος της Marfin Investment Group κ. Ανδρέας Βγενόπουλος δήλωσε:

"Ανταποκρινόμενη στην ανερχόμενη παγκόσμια τάση για ανάπτυξη φιλική προς το περιβάλλον, η MIG είναι διατεθειμένη να αναζητήσει επενδυτικές ευκαιρίες στο πλαίσιο της 'πράσινης οικονομίας'. Πιστεύουμε ότι μέσω αυτής της σύμπραξης οι δύο εταιρίες θα ωφεληθούν σημαντικά από τη μοναδική γνώση και τεχνογνωσία της καθεμίας, όσον αφορά στους συγκεκριμένους επιχειρηματικούς κλάδους και στη γεωγραφική περιοχή. Είμαστε ευτυχείς για τη συνεργασία μας με τη Veolia, τον παγκοσμίως μεγαλύτερο πάροχο περιβαλλοντικών υπηρεσιών, και πιστεύουμε ότι η δυνατή αυτή σχέση θα οδηγήσει σε μια εξαιρετική μακροχρόνια συνεργασία".

Σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία, ο διευθύνων σύμβουλος της Veolia Environnement S.A. κ. Antoine Frerot δήλωσε:

"Είμαστε ιδιαίτερα ευχαριστημένοι για τη συνεργασία μας με τη MIG, τον μεγαλύτερο ελληνικό επιχειρηματικό όμιλο, σε αυτό το πολύ ενδιαφέρον εγχείρημα. Μέσω του ηγετικού της ρόλου στην περιοχή, η MIG συνεχίζει να αποτελεί υπόδειγμα για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, αυτήν τη φορά με τη συνέπειά της στη χρησιμοποίηση επιχειρηματικών πρακτικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της εξειδίκευσης της Veolia στους συγκεκριμένους κλάδους και της μεγάλης πείρας της MIG στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια θα δημιουργήσει μια πολύ αποδοτική και γόνιμη συνεργασία".

Veolia:

Η Veolia Environnement είναι η μεγαλύτερη εταιρία υπηρεσιών περιβάλλοντος στον κόσμο. Έχει δραστηριότητες σε όλες τις ηπείρους, σε περισσότερες από 100 χώρες και απασχολεί πάνω από 336.000 υπαλλήλους. Παρέχει για περισσότερα από 155 χρόνια υπηρεσίες και λύσεις σε οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και βιομηχανίες σε τέσσερις τομείς: ύδρευση και αποχέτευση, διαχείριση απορριμμάτων, ενέργεια και μεταφορές. Η Veolia είναι εισηγμένη στα χρηματιστήρια Παρισίων και Νέας Υόρκης. Το 2008 η εταιρία είχε έσοδα πάνω από 36,2 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη πάνω από 1,9 δισ. ευρώ.

MIG:

Η Marfin Investment Group είναι όμιλος εταιριών με έδρα την Αθήνα και με δραστηριότητες στη νοτιοανατολική Ευρώπη. Είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών και διαθέτει χαρτοφυλάκιο εταιριών στην ευρύτερη περιοχή, σε αμυντικούς κλάδους όπως τρόφιμα, μεταφορές, υγεία, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, πληροφορική και private equity. Οι εταιρίες του ομίλου πραγματοποιούν το 37% των πωλήσεών τους έξω από την Ελλάδα, έχουν παρουσία σε 40 χώρες και 22 κλάδους, ενώ απασχολούν πάνω από 56.000 άτομα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v