Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς: Πρόγραμμα ομολογιακών πιστώσεων (update)

Πρόγραμμα EMTN συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ υπέγραψε στο Λονδίνο η Τράπεζα Πειραιώς, αποκτώντας πρόσβαση στην έκδοση ομολογιακών τίτλων έως και 10ετούς διάρκειας και συνολικού ύψους 2 δισ. ευρώ. Προς ώρας, η Τράπεζα Πειραιώς προσανατολίζεται στην έκδοση ενός 3ετούς ευρωομολόγου.

Πειραιώς: Πρόγραμμα ομολογιακών πιστώσεων (update)
H Tράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε σήμερα ότι υπογράφηκε στις 9 Ιουνίου 2004 στο Λονδίνο Πρόγραμμα αορίστου χρόνου EMTN (Euro Medium Term Note) συνολικού ύψους έως 2 δισ. με συντονιστή την Deutsche Bank AG London.

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει επ’ αόριστον το δικαίωμα να εκδίδει ομολογιακούς τίτλους έως και δεκαετούς διάρκειας. Το άθροισμα των ποσών που ”ζητά” μέσω των τίτλων, όμως, δεν θα μπορεί συνολικά να υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωσή της, η Τράπεζα προτίθεται να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά το Πρόγραμμα EMTN, ανάλογα με τις συνθήκες των διεθνών αγορών κεφαλαίου, για την έκδοση σειράς ομολόγων ώστε να διευρύνει τις πηγές άντλησης κεφαλαίων. Το Πρόγραμμα έχει βαθμολογηθεί με Baa1 από τον οίκο Moody’s και με BBB από τον Standard & Poor’s.

Η πρώτη ομολογιακή έκδοση του Προγράμματος, θα έχει τριετή διάρκεια με κυμαινόμενο επιτόκιο, ενώ όπως ανέφεραν πηγές της τράπεζας στο euro2day.gr, το ύψος της θα ανακοινωθεί εντός των επόμενων εβδομάδων.

Ανάδοχοι της πρώτης έκδοσης έχουν οριστεί οι διεθνείς χρηματοοικονομικοί οργανισμοί Deutsche Bank και Morgan Stanley και η ημερομηνία έκδοσης θα οριστεί στο προσεχές διάστημα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v