Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Folli:Θετικές ταμειακές ροές και είσοδος στις ΗΠΑ

Στη διατήρηση του περιθωρίου EBITDA στο 22%, στην ανάσα από τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 23% αλλά και στις θετικές ταμειακές ροές εστίασε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης.

Folli:Θετικές ταμειακές ροές και είσοδος στις ΗΠΑ
Στη διατήρηση του περιθωρίου EBITDA στο 22%, στην ανάσα από τη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων κατά 23% αλλά και στις θετικές ταμειακές ροές εστίασε η διοίκηση του ομίλου Folli Follie κατά την τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης των αναλυτών για τα αποτελέσματα του εννεαμήνου του 2009.

Ειδικότερα, ο επικεφαλής του ομίλου κ.Τζ. Κουτσολιούτσος ανέφερε ότι η ρευστότητα του ομίλου αυξήθηκε κατά 39,1 εκατ.ευρώ στο γ΄ τρίμηνο του 2009, ενώ οι ταμειακές ροές ενισχύθηκαν από τη μείωση των χρεωστικών τόκων και από hedging επί του γεν, που ακολουθεί ο όμιλος.

Ο καθαρός δανεισμός του ομίλου διαμορφώθηκε στα 644,9 εκατ. ευρώ από 678,4 εκατ. ευρώ στο α΄ εξάμηνο του έτους, ενώ σύμφωνα με τον κ. Κουτσολιούτσο ο όμιλος πρόκειται να προχωρήσει σε νέα αναδιάρθρωση του δανεισμού, μεταβάλλοντας μέρος των 460,9 εκατ. ευρώ από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο.

Όσον αφορά στην πορεία της εταιρίας κατά το δ΄ τρίμηνο, ο επικεφαλής της εκτίμησε ότι θα είναι θετική σε όλους τους κλάδους και τις αγορές δραστηριοποίησης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι συνεχίζει την επέκτασή της διεθνώς.

Ειδικότερα, ενημέρωσε πως προσεχώς θα εγκαινιαστούν ένα κατάστημα Folli Follie και ένα Links of London στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας την επέκταση του ομίλου στις ΗΠΑ. Πρόσθεσε δε ότι η εταιρία στοχεύει στη δημιουργία δικτύου 10 καταστημάτων εντός του 2010 στις ΗΠΑ και επίσης πως σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τη διεθνή ύφεση και την πτώση των αποτιμήσεων ακινήτων, ώστε να ενισχύσει την παρουσία της διεθνώς.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v