Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σαράντης: Καλύτερο το δ? τρίμηνο

Βελτιωμένες επιδόσεις στο δ΄ τρίμηνο της χρήσης έναντι των προηγούμενων τριμήνων αναμένει η διοίκηση της Σαράντης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, οι οποίες διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.

Σαράντης: Καλύτερο το δ? τρίμηνο
Βελτιωμένες επιδόσεις στο δ΄ τρίμηνο της χρήσης έναντι των προηγούμενων τριμήνων αναμένει η διοίκηση της Σαράντης σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησής της, οι οποίες διατυπώθηκαν κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης ενημέρωσης των αναλυτών.

Σύμφωνα με τον CFO του ομίλου, κ. Ροζακέα, με βάση τα στοιχεία δεκαμήνου ο όμιλος θα ανταποκριθεί στην αρχική πρόβλεψη για τζίρο 220 εκατ. ευρώ, κέρδη EBITDA 25,5 εκατ. ευρώ και καθαρά μετά φόρων κέρδη της τάξης των 15 εκατ. ευρώ. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ο στόχος για την κερδοφορία να ξεπεραστεί.

Ανέφερε ότι παρά την αρνητική εικόνα του γ΄ τριμήνου κατά τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο οι πωλήσεις στην Ελλάδα και στη ΝΑ. Ευρώπη ανακάμπτουν, ενώ υποστήριξε πως κατά το τρέχον διάστημα έχει ολοκληρωθεί η μείωση των αποθεμάτων από τους λιανεμπόρους, η υποτίμηση των νομισμάτων θα είναι λιγότερο έντονη και θα υπάρχει χαμηλή βάση σύγκρισης σε σχέση με το αδύναμο περυσινό δ΄ τρίμηνο.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα εξαγορών της Σαράντης, ο κ. Ροζακέας επιβεβαίωσε ότι ο όμιλος βρίσκεται σε επαφές με εταιρίες στη ΝΑ. Ευρώπη με σκοπό την προσάρτησή τους στον όμιλο, καθώς στη συγκυρία οι αποτιμήσεις τους βρίσκονται σε προσιτό επίπεδο.

Προσδιόρισε πως ο όμιλος θα δαπανήσει περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ για εξαγορές εταιριών που διαθέτουν επώνυμα προϊόντα, παρουσία στο κανάλι του σούπερ μάρκετ και περιθώριο καθαρής κερδοφορίας της τάξης του 15%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v