Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Το σχέδιο για τη νέα Μαΐλλης

Το business plan, βάσει του οποίου θα αποφασίσουν οι πιστωτές της αν θα κεφαλαιοποιήσουν ή όχι τα δάνειά της, παρουσίασε χθες η διοίκηση της Μαΐλλης. Προκειμένου να υπάρξει η ΝΕΑ Μαΐλλης απαιτείται κεφαλαιοποίηση δανείων.

Το σχέδιο για τη νέα Μαΐλλης
Το business plan, βάσει του οποίου θα αποφασίσουν οι πιστωτές της αν θα κεφαλαιοποιήσουν ή όχι τα δάνειά της, παρουσίασε χθες η διοίκηση του ομίλου Μ. Ι. Μαΐλλης.

Προκειμένου να υπάρξει η ΝΕΑ Μαΐλλης απαιτείται, σύμφωνα με τη διοίκηση του ομίλου, κεφαλαιοποίηση δανείων, η οποία με βάση εκτιμήσεις πρέπει να φτάνει στο 1/3 τουλάχιστον του υφιστάμενου δανεισμού (245,8 εκατ. ευρώ).

Eφόσον οι τράπεζες και οι ομολογιούχοι αποδεχτούν το business plan που επεξεργάστηκε, κατόπιν δικής τους ανάθεσης, η Ernst & Young σε συνεργασία με τη Μαΐλλης, τότε δημιουργούνται προϋποθέσεις να υπάρξει η ΝΕΑ Μαΐλλης, η οποία και θα μπορεί, σύμφωνα με τον οικονομικό διευθυντή της κ. Κουβάτσο, να εξυπηρετήσει το υπόλοιπο του δανεισμού της.

Στις αρχές του επόμενου μήνα θα διενεργηθεί η επόμενη κρίσιμη συνάντηση μεταξύ της διοίκησης Μαΐλλης και εκπροσώπων των πιστωτών της, ενώ η διοίκηση του ομίλου επανέλαβε την εκτίμησή της ότι η συμφωνία αναδιάρθρωσης του χρέους θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

Διευκρίνισε επίσης ότι στη διαδικασία αναδιάρθρωσης μετέχουν και οι ομολογιούχοι πιστωτές της Μαΐλλης.

Το business plan που παρουσίασε πριν από λίγο στους εκπροσώπους των μέσων μαζικής ενημέρωσης η εταιρία προβλέπει για τη β΄ φάση υλοποίησής του την περίοδο 2010 - 2011 περικοπή κόστους της τάξης των 7,5 εκατ. ευρώ με εξοικονομήσεις από τα σταθερά κόστη, από την ενοποίηση υποστηρικτικών λειτουργιών, την ενοποίηση αποθηκών, εταιριών και από την περαιτέρω λειτουργική και νομική αναδιοργάνωση του ομίλου.

Σημειώνεται ότι κατά την περίοδο 2007 - 2009, όταν και εφαρμόστηκε η πρώτη φάση του «σαρωτικού» σχεδίου αναδιάρθρωσης, όπως το χαρακτηρίζει η ίδια η Μαΐλλης, επιτεύχθηκε εξοικονόμηση κόστους 18 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 14 αφορούν σε λειτουργικά έξοδα και τα 4 σε κόστος παραγωγής.

Βάσει των παραπάνω παραδοχών του business plan, η ΝΕΑ Μαΐλλης αναμένεται στο σενάριο ισχυρής ανάκαμψης της παγκόσμιας οικονομίας να εμφανίσει μεταξύ των ετών 2010 - 2011, σε μία πλήρη οικονομική χρήση, EBITDA 44 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση μερικής ανάκαμψης της αγοράς, τα EBITDA προβλέπεται να ανέλθουν στα 34 εκατ. ευρώ, επίπεδα που σύμφωνα με τη διοίκηση υπερκαλύπτουν τις ανάγκες αποσβέσεων εξυπηρέτησης τόκων, εφόσον μετοχοποιηθεί τουλάχιστον το 1/3 των σημερινών δανείων.

Επισημαίνεται ότι οι παραπάνω παραδοχές δεν συμπεριλαμβάνουν τυχόν νέα έκτακτα έξοδα και κόστη αναδιοργάνωσης.

Ο νέος όμιλος Μαΐλλη θα επιδιώξει να ενισχύσει περαιτέρω το πελατολόγιό του, με μεγάλους πολυεθνικούς ομίλους, ενώ επαναλήφθηκε ο στόχος της εξυπηρέτησης των μικρών πελατών του ομίλου μέσω τηλεπωλήσεων.

Ο πρόεδρος της Μ. Ι. Μαΐλλης κ. Μιχάλης Μαΐλλης εξέφρασε την αισιοδοξία του, δηλώνοντας ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας και έρχονται καλύτερες ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v