Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Τι ειπώθηκε στο conference call

Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τα κεφάλαια στο Δημόσιο, όσον αφορά το σκέλος των προνομιούχων μετοχών «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε στην ενημέρωση των αναλυτών ο κ. Νίκος Καραμούζης της Eurobank.

Eurobank: Τι ειπώθηκε στο conference call
Στόχος μας είναι να επιστρέψουμε τα κεφάλαια στο Δημόσιο, όσον αφορά το σκέλος των προνομιούχων μετοχών «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα», τόνισε στην ενημέρωση των αναλυτών ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Eurobank, Νίκος Καραμούζης στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων εννεαμήνου της τράπεζας.

Όπως τόνισε ο κ. Καραμούζης: «Εντός των επόμενων έξι μηνών θα επιστρέψουμε τα κεφάλαια, πάντα με τις ευλογίες της κυβέρνησης και της Τράπεζας της Ελλάδος, η σύσταση της οποίας επισημαίνει πως πρέπει να περιμένουμε ώστε να αποκατασταθεί η ορατότητα στις αγορές».

Απαντώντας για το αν η τράπεζα θα διανείμει μέρισμα το 2010, ο κ. Καραμούζης είπε πως στόχος είναι η διανομή μερίσματος εφόσον επιστραφούν τα κεφάλαια στο Δημόσιο.

Σχολιάζοντας την μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος, Βύρων Μπαλλής, τόνισε ότι η ισχυρή πλειοψηφία δίνει στη κυβέρνηση τη δυνατότητα να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών και να προχωρήσει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις.

Ωστόσο, το ΑΕΠ της χώρας στο τέλος του 2009 θα κινηθεί στο -1% και ο Δημόσιος Τομέας συνεχίζει να παραμένει η μεγαλύτερη πρόκληση. Το 2010 αναμένεται, πρόσθεσε, επανάκαμψη του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Όσον αφορά στις αγορές της Νέας Ευρώπης η διοίκηση της Eurobank αναμένει το ΑΕΠ στις χώρες αυτές να κινηθεί στην περιοχή του 2% ενώ οι προοπτικές ανάπτυξης παραμένουν ισχυρές.

Στο μέτωπο της ρευστότητας η τράπεζα παραμένει ισχυρή θα συνεχισθεί η προσέλκυση καταθέσεων, οι οποίες από τις αρχές του έτους έως σήμερα έχουν αυξηθεί κατά 1,7 δις ευρώ.

Αν. Παπ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v