ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές κατά της ιδιωτικοποίησης

Η Ολομέλεια του ΣτΕ χθες, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, ομόφωνα, απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών.

ΣτΕ: Απέρριψε προσφυγές κατά της ιδιωτικοποίησης
Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας χθες, σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, ομόφωνα, απέρριψε τις αιτήσεις της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδος και της Ένωσης Δοκίμων και Μονίμων Λιμενεργατών, καθώς και του Δημάρχου Περάματος Ι. Γλύκα, με τις οποίες ζητούσαν να μην ιδιωτικοποιηθεί ο λιμένας Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε το ΑΠΕ..

Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι οι προσφεύγοντες δεν έχουν έννομο συμφέρον να καταθέσουν αιτήσεις ακυρώσεως. Δηλαδή, δεν μπορούν να καταθέσουν προσφυγή στο ΣτΕ, καθώς από την ιδιωτικοποίηση του λυμένος Πειραιώς, δεν σημειώνονται μεταβολές στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων και δεν μεταβάλλονται οι ισχύοντες όροι απασχόλησής τους.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ. δέχθηκε την εισήγηση της συμβούλου Επικρατείας Ευαγγελίας Νίκα, που είχε κάνει κατά την συζήτηση της υπόθεσης στο ακροατήριο το πρώτο δεκαήμερο του περασμένου Οκτωβρίου.

Η δημοσίευση της απόφασης της Ολομελείας του ΣτΕ, αναμένεται τους πρώτους μήνες του 2010.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v