Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κυριακίδης: Τριπλασίασε τις πωλήσεις στο 9μηνο

Τριπλασιασμό πωλήσεων εμφάνισε στο γ΄ τρίμηνο της χρήσης η Κυριακίδης Μάρμαρα επιτυγχάνοντας στο 9μηνο κέρδη έναντι ζημιών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μείωσε σημαντικά τον δανεισμό της.

Κυριακίδης: Τριπλασίασε τις πωλήσεις στο 9μηνο
Τριπλασιασμό πωλήσεων εμφάνισε στο γ΄ τρίμηνο της χρήσης η Κυριακίδης Μάρμαρα επιτυγχάνοντας στο 9μηνο κέρδη έναντι ζημιών το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ μείωσε σημαντικά τον δανεισμό της και σχημάτισε υψηλές προβλέψεις για επισφαλείς πελάτες και απαιτήσεις.

Κατά το γ΄ τρίμηνο ο όμιλος, λόγω της ολοκλήρωσης του έργου κατασκευής μαρμάρινων κολώνων από λευκό μάρμαρο Θάσου, για το κτίριο του Εθνικού Συνεδριακού Κέντρου του Ουζμπεκιστάν, εμφάνισε πωλήσεις 30,1 εκατ. ευρώ, τριπλάσιες από αυτές (10,1 εκατ. ευρώ) του γ΄ τριμήνου του 2008.

Έτσι, στο 9μηνο οι ενοποιημένες πωλήσεις ανήλθαν στα 54,9 εκατ. ευρώ έναντι 29,56 εκατ. ευρώ κατά τη διάρκεια του 9μήνου, ενώ το μικτό περιθώριο κέρδους βελτιώθηκε κατά 400 μονάδες βάσης, σε σχέση με το α΄ εξάμηνο και διαμορφώθηκε στο 31,7%.

Ο όμιλος εμφάνισε μείωση εξόδων διοίκησης, που υπερκάλυψε την αύξηση των εξόδων διάθεσης, αλλά τα υψηλά έκτακτα έξοδα (7 εκατ. ευρώ) ψαλίδισαν τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων. Τα αποτελέσματα της περιόδου επιβαρύνθηκαν με 7,5 εκατ. ευρώ, με προβλέψεις και διαγραφές για επισφαλείς απαιτήσεις.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων ανήλθαν στα 5,77 εκατ. ευρώ, έναντι 7,69 εκατ. ευρώ, το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, και τα προ φόρων κέρδη διαμορφώθηκαν στα 6,2 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 675 χιλ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 2,5 εκατ. ευρώ έναντι ζημιών 1,7 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο του 2008.

Στη μητρική οι πωλήσεις ανήλθαν στα 53,7 εκατ. ευρώ, σχεδόν διπλάσιες των αντίστοιχων περυσινών (27,6 εκατ. ευρώ), και τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 5,1 εκατ. ευρώ έναντι 5,8 εκατ. ευρώ πέρυσι. Τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 4,08 εκατ. ευρώ έναντι 241 χιλ. ευρώ το 2008.

Σημειώνεται ότι από την πώληση της Mermeren Kombinat η Κυριακίδης ενέγραψε κέρδη 4,1 εκατ. ευρώ στο β΄ τρίμηνο της τρέχουσας χρήσης, ενώ τα ίδια κεφάλαιά της μειώθηκαν κατά 672 χιλ. ευρώ. Επιπλέον, η μητρική του ομίλου ενέγραψε κέρδος 822 χιλ. ευρώ από την πώληση του 70% της Μάρμαρα Γρανίτες Διεθνής ΑΒΕΕ, κατά τη διάρκεια του γ΄ τριμήνου.

Ο όμιλος εισέπραξε από πωλήσεις θυγατρικών 22,2 εκατ. ευρώ και από πωλήσεις παγίων επιπλέον 5,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, εμφάνισε θετικές ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ύψους 11,2 εκατ. ευρώ. Έτσι εξόφλησε δάνεια 36,7 εκατ. ευρώ, ενώ εκταμίευσε νέα δάνεια 5,5 εκατ. ευρώ.

Ο συνολικός δανεισμός μειώθηκε στα 26,4 εκατ. ευρώ από 61,2 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2008 και τα καθαρά διαθέσιμα ανήλθαν στα 3,8 εκατ. ευρώ.

Η μείωση του δανεισμού είχε ως αποτέλεσμα τα χρηματοοικονομικά κόστη να υποχωρήσουν πάνω από 50% διαμορφούμενα στα 2,5 εκατ. ευρώ, έναντι 5,5 εκατ. ευρώ στις 30/9/08

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v