Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

CosmoONE: Αύξηση συναλλαγών για το α΄τρίμηνο 2002

Στα 67,5 εκατ. ευρώ ανήλθε ο όγκος συναλλαγών στην οριζόντια Ηλεκτρονική Αγορά b2bmarketsite της cosmoONE, για το α΄τρίμηνο του 2002, έναντι 54,8 εκ. ευρώ, που ήταν ο συνολικός όγκος συναλλαγών για το 2001.

CosmoONE: Αύξηση  συναλλαγών για το α΄τρίμηνο 2002
Με εντυπωσιακούς ρυθμούς αυξάνεται ο όγκος συναλλαγών στην οριζόντια Ηλεκτρονική Αγορά b2bmarketsite της cosmoONE, επιτυγχάνοντας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2002 να ξεπεράσει το συνολικό όγκο συναλλαγών του 2001.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, κατά την προηγούμενη χρονιά διακινήθηκαν μέσω της ηλεκτρονικής αγοράς προϊόντα αξίας 54,8 εκ. ευρώ, ενώ από τον Ιανουάριο του 2002 μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο ο όγκος των συναλλαγών έφθασε τα 67,5 εκ. ευρώ. Οι παραγγελίες αφορούσαν κυρίως είδη ηλεκτρονικών υπολογιστών, είδη γραφείου, είδη κινητής τηλεφωνίας κ.α.

Σύμφωνα με τον κ. Θανάση Πετμεζά, Γενικό Διευθυντή της cosmoONE: ”Ο ραγδαίος ρυθμός αύξησης του όγκου συναλλαγών στην ηλεκτρονική αγορά b2bmarketsite ακολουθεί τη διεθνή τάση και είναι αποτέλεσμα της αναγνώρισης των πλεονεκτημάτων του Β2Β ηλεκτρονικού εμπορίου τόσο από τις επιχειρήσεις-αγοραστές, όσο και από τις επιχειρήσεις-προμηθευτές. Είναι γεγονός πως στην αύξηση αυτή συνέβαλε και η αρτιότητα των λύσεων και υπηρεσιών που παρέχει η cosmoONE προς τους πελάτες της.

Οι επιχειρήσεις που συναλλάσσονται στην ηλεκτρονική αγορά b2bmarketsite αντιλαμβάνονται γρήγορα τα οφέλη που μπορούν να αποκομίσουν από την απλοποίηση και αυτοματοποίηση των διαδικασιών, την αποδοτικότερη διαχείριση των αποθεμάτων, τη μείωση του λειτουργικού κόστους, τη μεγαλύτερη ταχύτητα συναλλαγών και τις δυναμικότερες επιχειρηματικές συνεργασίες. Σήμερα, οι επιχειρήσεις είναι σε θέση να δημιουργήσουν και να θέσουν σε εφαρμογή άμεσα μια στρατηγική ηλεκτρονικών προμηθειών και να εκμεταλλευτούν το σημαντικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τους παρέχουν οι υπηρεσίες της cosmoONE.”

Ενδεικτικά αναφέρονται μερικές από τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν ως αγοραστές στην ηλεκτρονική αγορά της cosmoONE και είναι οι: ALPHA BANK, COSMOTE, SANYOCOM, ΑΡΓΥΡΟΜΕΤΑΛΛΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΥΤΙΝΗΣ, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ (ΕΑΒ), ΟΤΕ, ΠΛΑΙΣΙΟ COMPUTERS κα. Ως προμηθευτές συμμετέχουν μεταξύ άλλων οι: COMPAQ, GOODYEAR DUNLOP, HP, IBM, INFO QUEST, INTRASOFT, M-DATA, PC SYSTEMS, SATO, XEROX, ΔΡΟΜΕΑΣ, ΠΟΥΛΙΑΔΗΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ κλπ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η cosmoONE Hellas MarketSite, είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που προσφέρει εξειδικευμένες υπηρεσίες ηλεκτρονικού εμπορίου για συναλλαγές μεταξύ επιχειρήσεων. Σήμερα, λειτουργεί την Οριζόντια Ηλεκτρονική Αγορά b2bmarketsite και έχει δημιουργήσει την υπηρεσία Ηλεκτρονικών Δημοπρασιών b2bauctions.

Οι εφαρμογές και οι λύσεις που προσφέρει η cosmoONE στηρίζονται στην τεχνολογία της κορυφαίας παγκοσμίως Αμερικάνικης εταιρίας παροχής λύσεων B2B ηλεκτρονικού εμπορίου, Commerce One. Στο μετοχικό κεφάλαιο της cosmoONE συμμετέχουν οι: ΟΤΕ, COSMOTE, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, ALPHA BANK και ΔΙΗΝΕΚΗΣ Πληροφορική, η οποία είναι αντιπρόσωπος της Commerce One στη χώρα μας.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v