Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πειραιώς:Ένεση στα κέρδη από deal με Victoria

Υψηλά εφάπαξ έσοδα αναμένεται να λάβει η Τράπεζα Πειραιώς από τη συμφωνία
αποκλειστικής συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρία Victoria AAE Zημιών, η οποία ανακοινώθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Πειραιώς:Ένεση στα κέρδη από deal με Victoria
Υψηλά εφάπαξ έσοδα αναμένεται να λάβει η Τράπεζα Πειραιώς από τη συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την ασφαλιστική εταιρία Victoria AAE Zημιών, η οποία ανακοινώθηκε την 1η Οκτωβρίου.

Βάσει της συμφωνίας, η Πειραιώς θα διανέμει για 10 συν 10 χρόνια, μέσω του δικτύου καταστημάτων της, τα προϊόντα γενικών ασφαλειών της Victoria ΑΑΕΖ. Για τη συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας η Τράπεζα Πειραιώς θα λάβει εφάπαξ ποσό (up front fee).

Το ύψος της εφάπαξ αμοιβής είναι αντίστοιχο, με βάση πηγές, του ποσού που εισέπραξε η Πειραιώς (περί τα 40 εκατ. ευρώ) από τη συμφωνία αποκλειστικής συνεργασίας με την ING, για την προώθηση από το δίκτυό της προϊόντων ζωής της ολλανδικής ασφαλιστικής εταιρίας.

Εφάπαξ έσοδα 40 εκατ. ευρώ θα ενισχύσουν σημαντικά τη φετινή κερδοφορία, εφόσον εγγραφούν στο σύνολό τους κατά το τρέχον δ΄ τρίμηνο. Τα εκτιμώμενα από τους αναλυτές κέρδη του 2009 κυμαίνονται στην περιοχή των 250 εκατ. ευρώ και όπως όλα δείχνουν θα αναθεωρηθούν ανοδικά μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Οι αναλυτές δεν έχουν συμπεριλάβει στα μοντέλα τους το up front fee από τη συμφωνία με τη Victoria. Η εφάπαξ αμοιβή που θα εισπράξει η Πειραιώς ενδέχεται να εγγραφεί σε δύο τρίμηνα (δ΄ τρίμηνο του 2009 και α΄ τρίμηνο του 2010), όπως ακριβώς έγινε και με το αντίστοιχο ποσό της συμφωνίας του φθινοπώρου του 2007 με την ING.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v