Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΔΕΗ: Απορρίφθηκε προσφυγή για πρόστιμο 60.000 €

Απορριπτική ήταν η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής στην προσφυγή που άσκησε η ΔΕΗ ΑΕ κατά της επιβολής προστίμου ύψους 60.000 € που της επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά για την αποθήκευση ποσοτήτων στερεών αποβλήτων αμιάντου.

ΔΕΗ: Απορρίφθηκε προσφυγή για πρόστιμο 60.000 €
Απορριπτική ήταν η απόφαση της Περιφέρειας Αττικής στην προσφυγή που άσκησε η ΔΕΗ ΑΕ κατά της απόφασης επιβολής προστίμου ύψους 60.000 € που της επέβαλε η Νομαρχία Πειραιά για την αποθήκευση τεράστιων ποσοτήτων στερεών αποβλήτων αμιάντου στο παλαιό της εργοστάσιο στο Νέο Φάληρο (Ελ. Βενιζέλου και Φαληρέως).

Σύμφωνα με τη Νομαρχία, το σκεπτικό της απόφασης της Περιφέρειας τη δικαιώνει, αφού αναγνωρίζει ότι η συνεχιζόμενη παραμονή και αποθήκευση των υλικών αμιάντου που είχαν προκύψει από την απαμιάντωση των παλαιών κτιρίων του εργοστασίου της, πέραν της 31/3/2008 γινόταν κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και άδειες γεγονός που συνιστά παράβαση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα πάντα με τη Νομαρχία Πειραιά, η υπόθεση είχε έλθει στο φως πριν από περίπου τέσσερις μήνες. Τότε το μικτό κλιμάκιο της Νομαρχίας Πειραιά που έσπευσε στην περιοχή είχε διαπιστώσει στην επιτόπια αυτοψία του ότι στον υπαίθριο περιφραγμένο χώρο του παλαιού εργοστασίου της ΔΕΗ βρίσκονταν αποθηκευμένες μεγάλες ποσότητες στερεών αποβλήτων αμιάντου, που είχαν αποξηλωθεί από αυτό (περίπου 300 τόνοι), οι οποίοι ήταν συσκευασμένοι σε ειδικούς σάκους που έφεραν εξωτερικά την απαιτούμενη διεθνή σήμανση για τον αμίαντο.

Το πρόστιμο είχε επιβληθεί καθώς η συνεχιζόμενη παραμονή των υλικών αμιάντου που έχουν προκύψει από την απαμιάντωση των παλαιών κτιρίων του εργοστασίου - υλικά που σημειωτέον σύμφωνα με τον Ευρωπαϊκό Κατάλογο Αποβλήτων χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνα – γινόταν, όπως διαπιστώθηκε, κατά παράβαση της χορηγηθείσας άδειας, χωρίς τις απαιτούμενες εγκρίσεις και περιβαλλοντικές άδειες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v