ΟΛΠ: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΔΝΕ - Ανωμερίτη

Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 16-11-2009 συνάντηση στα Γραφεία του ΟΛΠ.ΑΕ, του Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως με τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο του ΟΛΠ.ΑΕ κ. Γ. Ανωμερίτη.

ΟΛΠ: Σε θετικό κλίμα η συνάντηση ΔΝΕ - Ανωμερίτη
Σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε την 16-11-2009 συνάντηση στα Γραφεία του ΟΛΠ.ΑΕ, του Προεδρείου της Διεθνούς Ναυτικής Ενώσεως ήτοι του Προέδρου κ. Νικ. Αρβανίτη, του Αντιπροέδρου κ. Γ. Σκουζέ και του Γεν. Γραμματέα κ. Ιωαν. Χατζηαντωνίου, με τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο του ΟΛΠ.ΑΕ κ. Γ. Ανωμερίτη.

Κατά την πρώτη αυτή συνάντηση με την Ηγεσία του ΟΛΠ.ΑΕ, αφού εκφράσθηκε η συμπαράσταση της Διοικήσεως της Δ.Ν.Ε στις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν προς ανάταξη του λιμένα μετά τα γνωστά συσσωρευμένα προβλήματα, επεξηγήθηκε στον κ. Γ. Ανωμερίτη η παρουσία και ο ρόλος που διαδραματίζει η Διεθνής Ναυτική Ένωση τόσο στον λιμένα Πειραιώς όσο και στον Διεθνή Ναυτιλιακό χώρο.

Προκειμένου να επιτευχθεί η αναστροφή του δυσμενούς κλίματος μετά τις πολύμηνες κινητοποιήσεις των εργαζομένων, που έπληξαν καίρια την αξιοπιστία αυτού, διατυπώθηκαν από το Προεδρείο της Δ.Ν.Ε. συγκεκριμένες προτάσεις πρωταρχικής σημασίας προς υιοθέτηση και εφαρμογή από τον Οργανισμό, για την ομαλοποίηση της εμπορευματικής ροής και την ανταπόκριση του ΟΛΠ.ΑΕ στις υποχρεώσεις του.

Ιδιαίτερα υπογραμμίσθηκε ότι το λιμάνι, πρέπει να αποδείξει ότι θα εισέλθει σύντομα σε πορεία εύρυθμης λειτουργίας και μακρόπνοης εργασιακής ειρήνης, διότι μόνο τότε θα πεισθούν τα στελέχη των Ναυτιλιακών Εταιρειών Διεθνών Τακτικών Γραμμών –που εκπροσωπούν τα Μέλη της Δ.Ν.Ε.- να επαναχαράξουν τις πορείες των πλοίων τους με κατεύθυνση προς Πειραιά.

Επίσης τονίσθηκε προς τον Πρόεδρο και Διευθ. Σύμβουλο, ότι πρωταρχικής σημασίας θέματα θα πρέπει να αποτελέσουν η ολοκλήρωση του προβλήτα Ι του ΟΛΠ.ΑΕ εντός του προβλεπομένου χρονοδιαγράμματος, καθώς και η προώθηση της υλοποίησης της Σύμβασης παραχώρησης χωρίς τριβές και κλυδωνισμούς, ενώ παράλληλα θα πρέπει να ληφθούν τα αναγκαία και επείγοντα μέτρα , αφ’ ενός μεν προς την κατεύθυνση ανάπτυξης και δημιουργίας λιμένα πελατοκεντρικού χαρακτήρα, αφ’ ετέρου δε για την εφαρμογή προγραμμάτων βελτίωσης των όρων παροχής υπηρεσιών και λειτουργίας τόσο του Car Terminal όσο και του Σταθμού Κρουαζιέρας.

Επίσης η Διοίκηση της Δ.Ν.Ε. επιφυλάχθηκε να αναπτύξει περαιτέρω όλα τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Μέλη της, κατά την άσκηση των δραστηριοτήτων τους στο χώρο του λιμένα, και να υποβάλει προς τούτο συγκεκριμένες αναλυτικές προτάσεις.

Ο κ. Γ. Ανωμερίτης άκουσε προσεκτικά όλες τις επισημάνσεις του Προεδρείου της Δ.Ν.Ε., υποσχέθηκε δε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναστροφή του δυσμενούς κλίματος του λιμανιού και για διευθέτηση των προβλημάτων που επισωρεύθηκαν από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, με τους οποίους ξεκινά αμέσως διάλογο, υποσχόμενος ότι θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση της Διοικήσεως της Δ.Ν.Ε. με τακτικές συναντήσεις.

Από το Προεδρείο της Δ.Ν.Ε. παρεσχέθη η διαβεβαίωση προς τον κ. Γ. Ανωμερίτη, ότι θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια για την επίλυση των όποιων προβλημάτων, παρέχοντας στην διάθεση του Οργανισμού τις πολύτιμες γνώσεις, την τεχνογνωσία και την πολύχρονη εμπειρία των Μελών της σε θέματα λιμενικών λειτουργιών και υπηρεσιών, συνεχίζοντας την παραγωγική συνεργασία τόσο με την Διοίκηση του ΟΛΠ.ΑΕ, όσο και με τους υπόλοιπους αρμόδιους Φορείς της Ναυτιλίας μας, με στόχο την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών του λιμένος, την αύξηση της παραγωγικότητος και ανταγωνιστικότητος αυτού και την ανάδειξη αυτού σε λιμένα με διεθνείς προδιαγραφές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v