Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μυτιληναίος: Το hedging έδωσε κέρδη

Η αποδοτική στρατηγική στο hedging βοήθησε τη Μυτιληναίος να διατηρήσει κερδοφορία και ταμειακές ροές και να βελτιώσει τα λειτουργικά περιθώρια, τόνισε σε τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές. Τι είπε για Μέτκα, Endesa, ΑΤΕ.

Μυτιληναίος: Το hedging έδωσε κέρδη
Η αποδοτική στρατηγική στο hedging βοήθησε τον όμιλο Μυτιληναίος να διατηρήσει την κερδοφορία και τις ταμειακές ροές και να βελτιώσει σημαντικά τα λειτουργικά του περιθώρια, τόνισε η διοίκηση της εταιρίας στην τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές για τα αποτελέσματα εννεαμήνου.

Η πτώση των εσόδων στο εννεάμηνο αποδόθηκε από την εταιρία στη μειωμένη παραγωγή αλλά και στο "πάγωμα" της μονάδας στη Σομέτρα.

Η διοίκηση της εισηγμένης επισήμανε τη βελτίωση των συνθηκων για τα βασικά μέταλλα στο β΄ εξάμηνο του 2009, προσθέτοντας ότι στο επόμενο conference call (με τα αποτελέσματα χρήσης 2009) θα δοθεί guidance για το 2010. 

Αναφορικά με τη Μέτκα, η διοίκηση του ομίλου σημείωσε πως το ανεκτέλεστο διαμορφώνεται σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, στα 2,2 δισ. ευρώ, και αναμένεται να εκτελεστεί εμπρόθεσμα και με περιθώριο EBITDA της τάξεως του 16% - 17%. Όσον αφορά στις εκτιμήσεις για το σύνολο της φετινής χρήσης της Μέτκα, η εταιρία περιμένει ότι τα έσοδα και τα κέρδη της θα διατηρηθούν στα περυσινά επίπεδα. 

Σε σχέση με τις μονάδες της Endesa Hellas, η διοίκηση της Μυτιληναίος εκτιμά ότι η μονάδα του Αγίου Νικολάου θα έχει μπει σε πλήρη ρυθμό παραγωγής το β΄ τρίμηνο του 2010 και η αντίστοιχη της Κόρινθος Power έως το β΄ τρίμηνο του 2011. 

Σχολιάζοντας τη διαμάχη μεταξύ της Αλουμίνιον της Ελλάδος και της ΔΕΗ, η διοίκηση του ομίλου σημείωσε πως ευελπιστεί σε θετική, ειρηνική και γρήγορη λύση.

Ερωτηθείσα για την ΕΛΒΟ, η διοίκηση του ομίλου υπογράμμισε ότι εκτιμά πως οι ζημίες θα ανέλθουν στα 20 εκατ. ευρώ φέτος.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v