Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέο Fnac στο Μοναστηράκι

Αύξηση πωλήσεων κατά 6,3% εμφανίζει στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η αλυσίδα Fnac, η οποία χθες εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στο Μοναστηράκι, ενισχύοντας την παρουσίας της στην ελληνική αγορά.

Νέο Fnac στο Μοναστηράκι
Αύξηση πωλήσεων κατά 6,3% εμφανίζει στο εννεάμηνο της τρέχουσας χρήσης η αλυσίδα Fnac, η οποία χθες εγκαινίασε το νέο της κατάστημα στο Μοναστηράκι, ενισχύοντας την παρουσίας της στην ελληνική αγορά, μετά τα καταστήματα σε Μαρούσι (The Mall) και στη Γλυφάδα.

Η συνολική επένδυση για το κατάστημα, το οποίο περιλαμβάνει πέντε ορόφους, συνολικού εμβαδού 2.800 τ.μ. ανήλθε στα 3,5 εκατ.ευρώ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της διοίκησης της αλυσίδας, σε βάθος τριετίας ή τετραετίας, οπότε το κατάστημα θα έχει ωριμάσει εμπορικά εκτιμάται ότι θα αποδίδει κύκλο εργασιών της τάξης των 20 εκατ.ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της αλυσίδας, παρά την τρέχουσα αρνητική συγκυρία, στο εννεάμηνο κατάφερε να διατήρησει θετικούς ρυθμούς αύξησης των πωλήσεων, υπερσκελίζοντας μάλιστα την πτώση κατά 2,5% που εμφάνισε κατά το γ’ τρίμηνο της χρονιάς. Οι ενδείξεις για το δ’ τρίμηνο της χρονιάς κρίνονται επίσης θετικές καθώς τον Οκτώβριο ενισχύθηκαν σημαντικά οι πωλήσεις ειδών τεχνολογίας (λόγω του επιδοτούμενου προγράμματος για αγορά υπολογιστών) ενώ παράλληλα αναμένεται αύξηση της ζήτησης λόγω εορταστικής περιόδου.

Μεσοπρόθεσμος στόχος της Fnac Ελλάδος σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της κο Jacques Brault είναι η ανάπτυξη 8-10 καταστημάτων πανελλαδικά έως το τέλος του 2012, ενώ εκτιμάται ότι συνολικάη εταιρία θα δαπανήσει 25 –30 εκατ.ευρώ για την ελληνική της παρουσία. Παράλληλα, σχεδιάζεται η δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος της αλυσίδας έως τα τέλη του 2011.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις, ο στόχος της διοίκησης είναι ο διπλασιασμός του τζίρου του 2008 στο τέλος του 2010, ενώ αποβλέπει σε πενταπλασιασμό τζίρου στην πενταετία, υπολογίζοντας την απόδοση των επενδύσεων της, ενώ εκτιμά ότι θα παρουσιάσει λειτουργική κερδοφορίας έως το 2012.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v