Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

LAMDA: Από 1η Ιουλίου στον EPRA/ NAREIT Index

Στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/ NAREIT Global Real Estate Index, ο οποίος λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και αυστηρές προϋποθέσεις, εισάγεται από την 1η Ιουλίου 2004, η LAMDA Development.

LAMDA: Από 1η Ιουλίου στον EPRA/ NAREIT Index
Στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/ NAREIT Global Real Estate Index, ο οποίος λειτουργεί με συγκεκριμένους κανόνες και αυστηρές προϋποθέσεις, εισάγεται από την 1η Ιουλίου 2004, η LAMDA Development.

Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, τα κριτήρια εισαγωγής ορίζονται από την εμπορευσιμότητα της μετοχής της εταιρείας, την οικονομική και χρηματιστηριακή της πορεία, την τήρηση των διεθνών κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, καθώς και τη δραστηριοποίησή της στο χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, ενώ ο υπολογισμός του πραγματοποιείται σε καθημερινή βάση.

Η ένταξη της LAMDA Development στο EPRA/ NAREIT Global Real Estate Index αποτελεί σημαντική κατάκτηση του Χρηματοοικονομικού Τμήματος της εταιρείας.

Όπως δήλωσε ο Χρηματοοικονομικός Διευθυντής της LAMDA Development, κ. Αλέξανδρος Κοκκίδης ”Η ένταξή μας στον παγκόσμιο χρηματιστηριακό δείκτη EPRA/ NAREIT Global Real Estate Index, ανοίγει νέους δρόμους στην εταιρεία μας και ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της LAMDA Development στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα, προσφέροντας σημαντικές ευκαιρίες και προοπτικές. Για το σκοπό αυτό, εργαζόμαστε σκληρά εδώ και ένα χρόνο. Είναι το αποτέλεσμα της συνεχούς και συστηματικής μεθοδολογίας που εφαρμόζουμε, ώστε να προσφέρουμε προστιθέμενη αξία στους μετόχους μας. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια προκειμένου να εισάγουμε νέα πρότυπα στην ελληνική αγορά, βασιζόμενοι στα αυστηρά διεθνή standards των παγκόσμιων και ευρωπαϊκών ενώσεων. Η LAMDA Development ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διεθνών θεσμικών επενδυτών για εισαγωγή της εταιρείας στο δείκτη.”

Ο χρηματιστηριακός δείκτης EPRA/ NAREIT Global Real Estate Index αποτελεί κοινή προσπάθεια δυο ενώσεων: της European Public Real Estate Association (EPRA) και της National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT).

Παρακολουθείται ως δείκτης benchmark από το σύνολο της θεσμικής επενδυτικής κοινότητας και αποτελείται από μετοχές εταιρειών, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

Απαρτίζεται από τις μετοχές 244 εισηγμένων εταιρειών από τη Βόρειο Αμερική, Ευρώπη και Ασία, ενώ το Ευρωπαϊκό τμήμα του αποτελείται από τις μετοχές 76 εισηγμένων εταιρειών ανάπτυξης και επένδυσης ακινήτων στα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια.

Κατά τεκμήριο οι εταιρείες που περιλαμβάνονται στο δείκτη έχουν την πλέον δυναμική χρηματιστηριακή και εν γένει οικονομική παρουσία.

Παράλληλα, ο παγκόσμιος δείκτης παρέχει τη δυνατότητα στην παγκόσμια επενδυτική κοινότητα να παρακολουθεί την πορεία του κλάδου του real estate, καθώς και τη χρηματιστηριακή κίνηση των εταιρειών που εντάσσονται στο συγκεκριμένο χώρο.

Επιπρόσθετα, προσφέρει τη δυνατότητα στους διεθνείς επενδυτές να γνωρίσουν τη LAMDA Development και να επενδύσουν με ασφάλεια σε αυτή.

Η European Public Real Estate Association (EPRA) είναι μια μη κερδοσκοπική ένωση, στην οποία συμμετέχουν οι μεγαλύτερες σε κεφαλαιοποίηση εισηγμένες σε Ευρωπαϊκά Χρηματιστήριο εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο χώρο του real estate στην Ευρώπη. Μέλη της EPRA αποτελούν οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές εταιρείες του κλάδου της ανάπτυξης ακινήτων, των επενδύσεων, του τραπεζικού χώρου και διακεκριμένες πανεπιστημιακές σχολές.

Η National Association of Real Estate Investment Trusts (NAREIT) αποτελεί την Ένωση του συνόλου των Επενδυτικών Εταιρειών Ακίνητης Περιουσίας με έδρα τις Η.Π.Α. Μέλη της είναι επενδυτικοί όμιλοι και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του real estate, καθώς και διακεκριμένα στελέχη που προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες, ερευνούν και εργάζονται στο συγκεκριμένο χώρο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v