Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εμπορική: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. από CA

Την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής Τράπεζας κατά 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει η μητρική Credit Agricole, όπως αποκάλυψε εχθές, στα πλαίσια ανακοινώσεων για τα μεγέθη γ' τριμήνου.

Εμπορική: Κεφαλαιακή ενίσχυση 1 δισ. από CA
Την κεφαλαιακή ενίσχυση της Εμπορικής Τράπεζας κατά 1 δισ. ευρώ σχεδιάζει η μητρική Credit Agricole, όπως αποκάλυψε o διεθνής τραπεζικός όμιλος στα πλαίσια ανακοινώσεων για τα μεγέθη γ' τριμήνου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γαλλικής τράπεζας, τα κεφάλαια θα ενισχύσουν το δείκτη Tier I της Εμπορικής.

Ακόμη, σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, οι βασικές θυγατρικές της Εμπορικής στην Ελλάδα ενοποιούνται στον όμιλο, ενώ η Εμπορική θα καταβάλλει προσπάθειες για σταθεροποίηση των διεθνών θυγατρικών σε Βαλκάνια και Κύπρο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σχέδιο ενοποίησης  των θυγατρικών στην Ελλάδα (με αιχμή την Εμπορική Credicom και την Εμπορική Leasing) είναι ήδη σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, σε συνέχεια των συγχωνεύσεων της αρχικής περιόδου, όπως της Εμπορικής Asset Management ΑΕΔΑΚ, της Εμπορικής Κεφαλαίου και Συμμετοχών κλπ.

Στο τραπέζι των συζητήσεων στα υψηλά κλιμάκια της Credit Agricole βρίσκεται και το θέμα της απόσπασης (ή όχι) των θυγατρικών στα Βαλκάνια και την Κύπρο από την Εμπορική Τράπεζα και την προώθησή τους υπό το "άμεσο καπέλο" της Credit Agricole.

Σε κάθε περίπτωση η κεφαλαιακή ενίσχυση της τάξεως του 1 δισ. - σε περίπτωση που πραγματοποιηθεί με αύξηση κεφαλαίου - σηματοδοτεί, όπως τόνιζαν χρηματιστηριακοί παράγοντες, την έξοδο της Εμπορικής από τη Σοφοκλέους.
 
Τα αποτελέσματα γ' τριμήνου της Εμπορικής, τονίζει η ανακοίνωση, είναι ευθυγραμμισμένα με τους στόχους του προγράμματος αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Υπενθυμίζεται ότι βασικός στόχος της Credit για την Εμπορική είναι η επιστροφή στην κερδοφορία έως τα τέλη του 2011 και η αναβάθμισή της στα πρότυπα του ομίλου Credit Agricole έως το 2013.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v