Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΤΕ: Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό μέσω cosmoONE

Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό πραγματοποίησε ο ΟΤΕ με την υποστήριξη της cosmoONE, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ηλεκτρονικών προμηθειών για την επίτευξη σημαντικών οικονομιών.

ΟΤΕ: Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό μέσω cosmoONE
Διεθνή μειοδοτικό διαγωνισμό πραγματοποίησε ο ΟΤΕ με την υποστήριξη της cosmoONE, αξιοποιώντας τις δυνατότητες ηλεκτρονικών προμηθειών για την επίτευξη σημαντικών οικονομιών.

Συγκεκριμένα, στις 6 Νοεμβρίου, διεξήχθη διεθνής διαγωνισμός για την προμήθεια 108 διαφορετικών ειδών καλωδίων χαλκού, συνολικού προϋπολογισμού 18 εκατ. ευρώ.

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν 7 οίκοι από την Ελλάδα και το εξωτερικό και διήρκεσε 7 ώρες. Πραγματοποιήθηκε με τη μορφή φυσικής διαπραγμάτευσης σε 2 γύρους, σε συνδυασμό με την καταχώρηση των επαναλαμβανόμενων προσφορών σε ειδικό πληροφοριακό σύστημα που σχεδίασε για το σκοπό αυτό η θυγατρική του ΟΤΕ, cosmoONE.

Αναλυτικά, η διαδικασία, που προσομοιάζει σε κλειστή δημοπρασία, περιλάμβανε σε κάθε γύρο την καταχώρηση των προσφορών στο πληροφοριακό σύστημα,  τον έλεγχο – επιβεβαίωσή τους από τους συμμετέχοντες οίκους, καθώς και την συγκριτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων ανά είδος καλωδίου και την ανακοίνωση της/των μειοδοτούσας/μειοδοτριών εταιρειών σε ειδική οθόνη.

Με την εφαρμογή της παραπάνω διαδικασίας επιτεύχθηκαν σημαντικές εκπτώσεις έως και 25% ανά είδος καλωδίου. Συνολικά -και λαμβάνοντας υπόψη την τιμή του χαλκού ώστε να είναι συγκρίσιμες οι τιμές- επιτεύχθηκε μείωση τιμών, σε σχέση με τις τιμές του αντίστοιχου διαγωνισμού του 2007, κατά 5,5%.

Ηλεκτρονικές προμήθειες: σημαντικά οφέλη

Ο ΟΤΕ πραγματοποιεί τακτικά ηλεκτρονικές δημοπρασίες μέσω της cosmoONE. Από το 2001 έχουν διοργανωθεί πάνω από 600 ηλεκτρονικές δημοπρασίες συνολικού προϋπολογισμού της τάξεως των 200 εκ. ευρώ, με μέση μείωση τιμών της τάξεως του 20%. Συμπληρωματικά και αξιοποιώντας τη τεχνογνωσία της θυγατρικής του, πραγματοποιεί και διεθνείς μειοδοτικούς διαγωνισμούς χρησιμοποιώντας το παραπάνω σύστημα.

Τα παραπάνω καταδεικνύουν τη συμβολή των ηλεκτρονικών προμηθειών στη μείωση του κόστους για οποιαδήποτε προμήθεια, ανεξαρτήτως υλικού. Οποιαδήποτε εταιρεία, φορέας του δημοσίου ή του ευρύτερου δημόσιου τομέα, μπορεί να επωφεληθεί από την απλοποίηση των διαδικασιών, τη διαφάνεια και τη μείωση στο κόστος αγορών που χαρακτηρίζουν τα ηλεκτρονικά συστήματα προμηθειών της cosmoONE.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v