Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Intracom Telecom: Σύμβαση συνεργασίας με Etisalat

H Intracom Telecom ανακοίνωσε υπογραφή σύμβασης για την προμήθεια εξοπλισμού ραδιοζεύξεων και ασύρματων ευρυζωνικών συστημάτων στην Etisalat, κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Intracom Telecom: Σύμβαση συνεργασίας με Etisalat
H Intracom Telecom ανακοίνωσε σήμερα την υπογραφή σύμβασης, μέσω της θυγατρικής της στο Ντουμπαΐ, για την προμήθεια εξοπλισμού ραδιοζεύξεων (INTRALINK) και ασύρματων ευρυζωνικών συστημάτων (WiBAS) στην Etisalat, κορυφαίο πάροχο τηλεπικοινωνιών με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που δραστηριοποιείται σε 17 χώρες της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στο πλαίσιο της εν λόγω σύμβασης οι ασύρματες λύσεις της Intracom Telecom θα αξιοποιηθούν για την επέκταση των δικτύων της Etisalat παγκοσμίως δίνοντας της τη δυνατότητα να υλοποιεί αποτελεσματικά τα δίκτυα μετάδοσης των 2G/3G σταθμών βάσης και να προσφέρει ευρυζωνικές ασύρματες υπηρεσίες διεθνώς.

Ο κ. Fadhil Ansari, Executive Vice President of Engineering της Etisalat, δήλωσε: "Η ασύρματη ευρυζωνική τεχνολογία έχει στρατηγική σημασία για την περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Πέραν της δυνατότητας εύκολης επέκτασης των ασύρματων δικτύων διασύνδεσης των σταθμών βάσης 2G, 3G και WiMAX, τα συστήματα δίνουν τη δυνατότητα στους καταναλωτές να απολαμβάνουν γρήγορες ταχύτητες σύνδεσης σε περιοχές που δεν δύναται να αναπτυχθεί ή να υποστηριχθεί δίκτυο οπτικών ινών.

Μέσω της διαχείρισης του δικτύου μας αλλά και των επενδύσεων σε τεχνολογίες αιχμής θα είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στους πελάτες μας εύκολη πρόσβαση στο Internet με οποιαδήποτε συσκευή επιλέξουν".

Ο κ. Α. Μάνος, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom TELECOM, δήλωσε: "Οι αγορές τηλεπικοινωνιών της Ασίας, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής είναι οι πλέον αναπτυσσόμενες στο κόσμο, παρακινώντας τους εγχώριους παρόχους να επενδύουν συνεχώς στην επέκταση και τη βελτίωση της ποιότητας των δικτύων τους. Την τελευταία 10ετία, η Intracom TELECOM έχει εστιάσει στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής & Αφρικής στην οποία η Etisalat πρωτοστατεί. Προσβλέπουμε ότι η συγκεκριμένη συμφωνία θα αποτελέσει τον θεμέλιο λίθο για μια εποικοδομητική συνεργασία και είμαστε σίγουροι ότι η Etisalat θα ωφεληθεί σημαντικά από την τεχνολογική υπεροχή της ευρέως εφαρμοσμένης σειράς προϊόντων μας".

"Μας τιμά ιδιαίτερα η εμπιστοσύνη που δείχνει η Etisalat στην κύρια τεχνολογία μας. Αναμένουμε να συνεισφέρουμε τα μέγιστα στα επεκτατικά πλάνα της εταιρίας μέσω της υψηλής τεχνικής κατάρτισης και εξειδίκευσης της ομάδας μας που δραστηριοποιείται τα τελευταία δέκα χρόνια στην περιοχή", δήλωσε ο κ. Μ. Οικονομίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intracom Middle East. 

Όπως επισημαίνεται, η Intracom Telecom καινοτομεί στο χώρο της ασύρματης μετάδοσης για περισσότερα από 15 χρόνια έχοντας επιτυχώς αναπτύξει και υλοποιήσει σημειακά και πολυσημειακά συστήματα για ένα σημαντικό αριθμό παρόχων στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, την Αμερική, την Ασία και την Κοινοπολιτεία Ανεξαρτήτων Κρατών. Η εταιρία εστιάζει στρατηγικά και επενδύει σημαντικά στην συνεχή εξέλιξη των ασύρματων προϊόντων της.

Στην αυξανόμενη τάση για ευρυζωνικότητα και νέας γενιάς εξελιγμένα δίκτυα (IP Converged Networks) η Intracom TELECOM, σύμφωνα με τις τελευταίες προδιαγραφές, ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής με σκοπό να δημιουργήσει οικονομικά αποδοτικές ασύρματες λύσεις που να ανταποκρίνονται επιτυχώς στις νέες ανάγκες των πελατών της. 

Tέλος, σημειώνεται, ότι η Etisalat είναι μια από τις κορυφαίες εταιρίες τηλεπικοινωνιών στον κόσμο και ο μεγαλύτερος πάροχος στον Αραβικό με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (σύμφωνα με τις 500 κορυφαίες εταιρίες των Financial Times - 31 Μαρτίου 2009). Η Etisalat λειτουργεί σε 17 χώρες στην Ασία, Μέση Ανατολή και Αφρική εξυπηρετώντας 80 εκατ. πελάτες σε συνολικό πληθυσμό που ξεπερνάει τα 1,7 δισεκατομμύρια. Το 2008 η Etisalat δήλωσε καθαρά έσοδα AED 26,119 δισεκατομμύρια και καθαρά κέρδη AED 8,665 δισεκατομμύρια.

Για το πρώτο τρίμηνο του 2009 η εταιρία δήλωσε καθαρά κέρδη AED 2,178 δισεκατομμύρια και καθαρά έσοδα AED 7,119 δισεκατομμύρια. Η Etisalat είναι κύριος επενδυτής στην εταιρία τηλεπικοινωνιών Thuraya, την κορυφαία εταιρία δορυφορικής τηλεφωνίας που δραστηριοποιείται στα 2/3 του πλανήτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v